Khamis, 3 Oktober 2019

HILANG LENGUH KAKI DALAM 5 MINIT IKUTI CARA MUDAH URUT BETIS




Petua Hilangkan Lenguh Kaki

Fuhhh kadang-kadang bila lenguh kaki je mulalah semua benda tak kena kan. Dah urut guna minyak panas pon masih rasa lenguh kaki lagi. Bila mengandung ni lagilah asyik rasa tak sedap je dekat kaki tu. Bila google rupanya ada kurang magnesium la sodium lah.. effect jugak yee.. sebab tu pentingnya ambil supplement..hehe.. Ok next boleh cuba cara2 ni ok..

1. Urutan
Mulakan dengan memicit-micit atau mengurut-urut betis untuk membantu melancarkan kembali peredaran darah. Gunakan losyen atau minyak urut untuk memudahkan urutan.

2. Rendaman
Sediakan semangkuk air kemudian tambahkan satu senduk garam biasa ataupun garam bukit. Rendamkan kaki ke dalam air tersebut selama 15-20 minit

3. Gerakan
Jika lenguh terasa mencengkam seperti kebas lakukan gerakan seperti menekan-nekan dengan jari pada bahagian yang sakit. Tahan selama 15-20 saat kemudian regangkan otot-otot kaki anda secara perlahan.

4. Minuman
Sediakan campuran madu dan jus lemon dalam secawan air suam atau satu sudu minyak ikab dengan segelas jus limau. Amalkan minum sebelum tidur.

5. Tuaman
Gunakan ais yang telah dibungkus dalam plastik kemudian bungkus sekali lagi dengan tuala. Tuam pada bahagian sendi serta keliling lutut 10-15 minit. Letakkan kaki pada kedudukan yang lebih tinggi semasa menuam.

6. Posisi Tidur
Ketika tidur letakkan kedudukan kaki lebih tinggi daripada badan. Gunakan bantal untuk diletakkan di bawah betis. Cara ini akan membantu melancarkan pengaliran darah dan mengelakkan berkumpul di bahagian kaki.

7. Lumur
Kupas kulit halia muda dan tumbuk hingga lumut. Biarkan sedikit berair kemudian lumur pada bahagian kaki yang berasa lenguh dan biarkan semalaman. Setelah pagi, bersihkan dan sapu sedikit minyak zaitun.

Sumber : Seminit Resepi

Itsu massage chair, Health land massage, B2b near me, Massage Japanese wagyu beef, Massage best near me, Body massage near me, Thai massage near me, Massage center near me, Deep tissue massage, Osim massage chair, Massage near me, Ancient thai massage, Vchai, Fc massage center, Massage spa near me, Massage oil, Oasis foot reflexology and massage, Eden reflexology centre, Reflexology near me, Foot reflexolofy point, Reflexology kaki, Kaki kaki reflexology, Urutan refleksologi, Foot reflexology near me, Pakej urut rumah hutan bonda rozita, Rumah urut kl, Urut near me, Urut batin penang, Urut twitter, Urut batin near me, Ungku mohsin urut, Urut batin jb, Urut batang, Ubat lemah tenaga batin, urut tenaga batin, lemah tenaga batin, senaman kegel menaikkan Rahim, senaman mengempiskan perut, senaman pagi, senaman tabat, senaman kecilkan peha dan pinggul, senaman kegel selepas bersalin, cara senaman kagel, senaman menaikkan Rahim, basikal senaman, senaman kempiskan perut dengan cepat, senaman kecilkan perut, senaman untuk ibu mengandung, senaman tuan, alat senaman, kegel exercise for women, pumping exercise, pumping, kegel exercise, exercise ball, dumbbell exercise, exercise to lose weight fast at home, breathing exercise, tummy exercise, aerobic exercise, royal kenko spa,  jawatan kosong spa 2019, jawatan kosong 2019, spa 2019, spa online 2019, urban retreat onsen spa, semakan spa 2019,permohonan spa 2019, spa8i login masuk, vangohh spa, ancasa hotel & spa kuala lumpur, qsm spa, fuji spa, salus spa, the taaras beach & spa resort address, philea resort and spa, peperiksaan online spa, soalan peperiksaan online spa, ratu spa, brace men spa, future of wellness, royal kenko wellness spa, lapan wellness spa, men in black international, 2019 hairstyle men, hairstyle 2019, great men academy, men haircut 2019, men fashion 2019, x men dark pheonix review, great men academy eng sub, liu men Melaka, best perfume for men 2019, problematic men, x men dark phoenix, tattoo design for men, perfume for men, sling bag for men, 


Moga video ini bermanfaat kepada siapa yang berminat untuk
membesarkan perut masing-masing. 

-------------------------------------------------------------- 
Connect with Me 📲 
------------------------------------------------------------- 
☞ Instagram : 
☞ Email Work : zulfattah91@gmail.com 
☞ Whatsapp : 011-16840717 
--------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------- 


.






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih :D