Isnin, 9 September 2019

Cara Mudah Untuk Move On

Ramai yang putus cinta hingga kecewa, seolah2 itu lah penamat hidup dia. Jadi ramai yang tanya macam mana nak Move on? Alright Here’s something. Semoga bermanfaat. Share dan Tag sahabat kalian.
.
.
Ilmu Tambahan :
1) Tips Move on
.
.
a) Sibukkan diri kita dengan perkara berfaedah terutama perkara yang kita minat. Bila kita sibuk melakukan aktiviti insyaAllah slowly kita akan lupakan si dia.
.
b) Kedua, elakkan dari melihat si dia contoh delete gambar2 dia kalau ada, unfollow dia di socmed, dan kawan2 dia yang mungkin kita akan terlihat dia. Senang kata apa2 jalan yang membawa kita pada dia. Sampai lah kita dh okay, nak follow tu follow lah.
.
c) Tiga, spend masa dengan kawan2, gelak, have fun dengan mereka. Pergi lah jalan2 travel. Enjoy okay!.
.
d) Empat. banyakkan berbisik pada hati, pujuk hati untuk slowly swollow the fact that dia tu bukan sesiapa pada kita.
.
e) Lima. Jangan duduk tempat sunyi, takut hampa melayan perasaan pulak. So pergi lah tempat2 yang meriah gitu. Nak lagi best pergi masjid. Okay? Ni tips, tak tahu berkesan ke tak pada kalian. Semua orang boleh bagi tips. Ambik lah mana2 yang berguna tu.
.
2) Tips paling berguna, dekatkan diri kita pada Allah. Solat, baca Quran, zikir dan apa sahaja yang boleh buat hati kita benar2 tertaut pada Allah. Ingat Allah yang pegang hati kita, jadi minta pada Allah supaya hati kita tak bersedih, Allah pelihara hati kita, Allah tarik perasaan suka atau cinta pada si dia. Bila kita minta, minta sungguh2 moga2 Allah bantu kita.
.
Semoga bermanfaat ya. Nasihat  pada yang belum ada sesiapa di hati, jangan lah letak harapan tinggi pada manusia, sebaliknya letak lah pada Allah. Good luck!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih :D