Sabtu, 14 September 2019

Cara Mudah Untuk Allah Tunaikan Hajat


yaaghanii.jpg
“YAA GHANIYYU YAA MUGHNII”
(WAHAI TUHAN YANG MAHA KAYA DAN YANG MEMBERI KEKAYAAN)
Untuk menjadi kaya, kita di wajipkan berusaha, usaha apa saja asal melalui jalan yang diredhai oleh Allah. Namun begitu, terdapat juga orang yang telah giat berusaha, namun usahanya itu sia-sia saja. Tidak menambah kebaikan dan kekayaan dalam hidupnya bahkan sebaliknya menambah kesengsaraan. Ini menunjukkan bahawa apa yang diusahakan itu kurang mengandungi berkah. Maka agar supaya usaha itu boleh berhasil, hendaklah memohon kepada Allah kerana Allah sahaja yang Maha Kaya, sehingga hanya Dia yang dapat dan berhak memberi kekayaan kepada seluruh hamba – Nya. Salah satu cara adalah dengan mengamalkan petunjuk di bawah ini:
1. Melakukan solat hajat dua raka’at setiap malam sekitar jam 1.00p.m. ke atas. Lakukan dengan penuh kekhusyu’kan.
2. Selesai solat hajat lalu membaca wirid Al-Asmaul Husna di bawah ini sebanyak 1000 kali. Insya’Allah, Tuhan segera mengabulkan hajatnya dengan berbagai jalan yang tak disangka-sangka dan mudah dilakukan.
Inilah wirid Al Asmaul Husna yang dibaca:
“YAA GHANIYYU YAA MUGHNII” x 1000.
( Wahai Tuhan Yang Maha Kaya dan Yang Maha Memberi Kekayaan )
Cuba amalkan secara rutin tiap malam, maka apa yang telah diusahakan selama ini akan menjadi lebih maju dan memberi keuntungan yang banyak. Insya’Allah…!

crawl, roti kaya junus, jom kaya app, hazal kaya, aku kaya the movie, orang kaya baru, orang kaya indera shahbandar, sangkaya, kaya kaya cafe melaka, kalau aku kaya lirik, bagaimana nak jadi kaya, kaya toast, resepi kaya pandan, kaya, kaya kaya cafe, doa sebelum kerja, asmaul husna pdf, waktu solat johor 2019, waktu solat 2019, waktu solat melaka 2019, waktu solat kl 2019, waktu solat putrajaya 2019, solat hajat 2 rakaat, niat solat hajat, solat jamak takhir, waktu solat kuala kangsar, solat hajat, cara solat jamak,

Isnin, 9 September 2019

Cara Mudah Untuk Move On

Ramai yang putus cinta hingga kecewa, seolah2 itu lah penamat hidup dia. Jadi ramai yang tanya macam mana nak Move on? Alright Here’s something. Semoga bermanfaat. Share dan Tag sahabat kalian.
.
.
Ilmu Tambahan :
1) Tips Move on
.
.
a) Sibukkan diri kita dengan perkara berfaedah terutama perkara yang kita minat. Bila kita sibuk melakukan aktiviti insyaAllah slowly kita akan lupakan si dia.
.
b) Kedua, elakkan dari melihat si dia contoh delete gambar2 dia kalau ada, unfollow dia di socmed, dan kawan2 dia yang mungkin kita akan terlihat dia. Senang kata apa2 jalan yang membawa kita pada dia. Sampai lah kita dh okay, nak follow tu follow lah.
.
c) Tiga, spend masa dengan kawan2, gelak, have fun dengan mereka. Pergi lah jalan2 travel. Enjoy okay!.
.
d) Empat. banyakkan berbisik pada hati, pujuk hati untuk slowly swollow the fact that dia tu bukan sesiapa pada kita.
.
e) Lima. Jangan duduk tempat sunyi, takut hampa melayan perasaan pulak. So pergi lah tempat2 yang meriah gitu. Nak lagi best pergi masjid. Okay? Ni tips, tak tahu berkesan ke tak pada kalian. Semua orang boleh bagi tips. Ambik lah mana2 yang berguna tu.
.
2) Tips paling berguna, dekatkan diri kita pada Allah. Solat, baca Quran, zikir dan apa sahaja yang boleh buat hati kita benar2 tertaut pada Allah. Ingat Allah yang pegang hati kita, jadi minta pada Allah supaya hati kita tak bersedih, Allah pelihara hati kita, Allah tarik perasaan suka atau cinta pada si dia. Bila kita minta, minta sungguh2 moga2 Allah bantu kita.
.
Semoga bermanfaat ya. Nasihat  pada yang belum ada sesiapa di hati, jangan lah letak harapan tinggi pada manusia, sebaliknya letak lah pada Allah. Good luck!


Ahad, 1 September 2019

Personal Coaching Relaxation Massage @ Brace Men Spa


Personal Coaching Relaxation Massage.. 

Nak belajar massage?  
Jana income duit tepi?

Sy boleh bantu anda. 
Sijil di sediakan. 
Makan minum di sediakan. 
Hanya bermodalkan RM300 sahaja
Utk 14 jam kelas bersama saya. 

Ramai yg sudah terbukti dan sudah jana income dan telah dapat pulangan modal dgn sertai kelas urutan di Brace Men. 

Berminat?  
Boleh wasap 01116840717 utk sebarang pertanyaan. 

#bracemen #massage #maskulin #bracemenspa

8 Urutan Pada jari Tangan Yang Membantu Merawat Masalah Sakit Badan



Percaya atau tidak, tubuh manusia penuh dengan keajaiban. Rawatan-rawatan alternatif yang telah diamalkan selama beratus-ratus tahun biasanya menggunakan titik-titik tertentu di bahagian tubuh untuk mengubati pelbagai masalah kesihatan.

Salah satu bahagian tubuh yang ada titik-titik ajaib adalah tangan malah jari. Hanya dengan gerakan sederhana di bahagian tersebut, anda boleh melenyapkan derita pelbagai masalah kesihatan ringan.

Berikut 8 urutan sederhana jari tangan yang boleh anda cuba.
1. Urut di bahagian ibu jari


Jika kamu rasa gugup, cemas yang berlebihan, atau sakit kepala, genggamlah ibu jari dan ramas secara perlahan-lahan selama 5 minit. Pakar refleksologi mendedahkan gerakan tersebut dapat mengurangkan masalah-masalah tersebut.
2. Urut di bahagian jari telunjuk


Bahagian telunjuk dipercayai mengendalikan sakit otot, perasaan kecewa, takut, dan malu. Menurut sebuah kajian di University of Minnesota, pesakit dengan sakit belakang dan otot merasa lebih baik setelah mereka meramas-ramas secara lembut bahagian jari telunjuk selama 5 minit.
3. Urutan di bahagian jari tengah


Mengurut jari tengah dipercayai dapat mengurangkan perasaan kesal, marah, atau lelah. Kajian juga menunjukkan bahawa urutan di bahagian jari tengah dapat menurunkan tekanan darah dan menenangkan.
4. Urut di bahagian jari manis


Emosi negatif dan kesedihan dipercayai akan hilang jika kamu mengurut dengan lembut jari manis selama 5 minit. Jangan lupa untuk tetap tenang dan perhatikan pernafasan anda.
5. Urutan di bahagian jari kelingking


Jari kelingking bertanggungjawab atas tahap stres dan kecemasan. Anda boleh cuba mengurut secara perlahan-lahan jari kelingking selama 5 minit sambil memikirkan hal-hal positif.
6. Picit di telapak tangan




Kajian menunjukkan, mengurut secara teratur telapak tangan dapat membantu mencegah mual, stres, cirit-birit, dan sembelit. Pakar refleksologi juga mengatakan bahawa telapak tangan adalah pusat perasaan dan emosi.




Anda boleh melakukan gerakan menekan telapak dengan jari, kemudian buat gerakan melingkar sambil menarik dan menghembus nafas sebanyak tiga kali.
7. Posisi menekan dua telapak tangan


Posisi ini sering digunakan dalam meditasi. Kedudukan ini dipercayai membantu anda menumpukan perhatian dan menenangkan fikiran. Dengan menekan telapak tangan secara bersama-sama, anda juga boleh memperbaiki peredaran darah.
8. Posisi Surya Mudra


Kedudukan ini dipercayai membantu memperbaiki pencernaan dan metabolisma. Teknik ini juga digunakan untuk menurunkan suhu darah dan mengurangkan nafsu makan.