BAWANG PUTIH DAN MANFAATNYA KEPADA AYAM PELIHARAAN ANDA.


BAWANG PUTIH DAN MANFAATNYA KEPADA AYAM PELIHARAAN ANDA.

Bawang putih adalah salah satu rempah yang banyak terdapat di Malaysia, hampir semua orang menggunakan bawang putih untuk menjadi pelengkap rasa masakan. Tapi tahukah anda jika bawang putih itu banyak sekali manfaat nya untuk ayam peliharaan kita?

Kebiasaannya bawang putih ini bertindak sebagai antiseptik, jika ayam anda mengalami sakit @ luka di bahagian luaran. Boleh sapukan bawang putih yg telah di tumbuk di bahagian tersebut.


Bawang putih ni, sangat bagus utk di suap bersama kunyit kepada ayam yg sakit puru di dalam tengkok @ masalah dalaman. Sifat anti bakteria dan antiseptik yg ada pada bawang putih dapat mrawat msalah dalaman. Dalam pada masa yg sama sbgai anti kolestrol untuk mencegah ayam pancit ketika adu @ kejar betina.

Ia juga sangat baik untuk melancarkan peredaran darah dlm badan ayam. Nampak muka ayam pucat ja, ambik bawang putih, tumbuk dan bagi makan.

Sekarang ini, saya menggunakan Garlicine 100% serbuk bawang putih untuk ayam di reban. Dengan hanya suapkan pada ayam sebiji sehari sudah cukup utk merawat masalah dalaman badan ayam.

Serbuk garlicine di dalam capsule boleh ditabur pada bahagian luka pada ayam untuk mencegah bakteria membiak di bahagian luka.

Berminat untuk dapatkan Garlicine??

Trus klik link di bawah untuk terus ke WHATSAPP kami.


Psst : Garlicine juga bagus utk mengurangkan ketagihan merokok.

Share jika info ini bermanfaat. Tq 😉
BAWANG PUTIH DAN MANFAATNYA KEPADA AYAM PELIHARAAN ANDA.  BAWANG PUTIH DAN MANFAATNYA KEPADA AYAM PELIHARAAN ANDA. Reviewed by Zul fattah on 10:54:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Terima Kasih :D

Search Blog