Matlamat Untuk Berjaya Hanyalah Satu


Berjaya tu bukan bila Result exam kita straight A,
Berjaya tu bukan bila kita dapat 4flat setiap semester,
Berjaya tu bukan bila kita ada kerja besar,
Berjaya tu bukan bila kita ada keluarga bahagia,
Berjaya tu bukan bila kita berpangkat besar,
Berjaya tu bukan bila kita dihormati masyarakat,
Berjaya tu bukan bila kita dapat menguasai dunia,
Tapi kita dikira berjaya hanyalah selepas kita menjejakkan langkah pertama kita ke dalam Syurga Allah. MasyaAllah !!
Matlamat Untuk Berjaya Hanyalah Satu Matlamat Untuk Berjaya Hanyalah Satu Reviewed by Zul fattah on 10:29:00 PG Rating: 5

28 ulasan

  1. salam;
    maknanya berjaya didunia dan akhirat.

    BalasPadam
  2. kejayaan yang dibawa ke akhirat.

    BalasPadam
  3. ultimate goal.... insyaAllah...

    BalasPadam
  4. assalamualaikum zul...gud luck...semoga ilmu dunia dan akhirat kita perolehi sekali ..:)

    BalasPadam
  5. insya allah..sebab tu perlu sentiasa ingat.. apa juga yang kita lakukan hari ni..adalah untuk saham ketika di sana..maksudnya.. untuk menjadi orang yang berjaya di akhirat.kita juga mesti berjaya di dunia..

    BalasPadam
  6. :') betul tu zul.. insyaAllah.. smoga kita bjaya dunia akhirat yep.. ;)

    BalasPadam
  7. balas kunjungan dan follow

    BalasPadam
  8. jadi.. jadilah insan yang mampu untuk berjaya..:)

    BalasPadam
  9. kita telah berusaha hingga berjaya dengan izinNYA.. tanpa DIA kita takkan dapat sesuatu tu dengan mudah..

    BalasPadam
  10. Salam perkenalan....thanks for the share...thanks for the follow....follow u back...

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum

    Tenkiu follow deruombak. Saya dah lama follow sini.

    Saya tak paham tenet block photo.users lain macam ok je view photos. :)

    Cemana tu yer?

    BalasPadam
  12. Tanpa usaha, kita tak mungkin mengecap kejayaan.

    BalasPadam
  13. mendalamnya maksud, tapi malangnya kita selalu berpeluk tubuh jer tunggu dan lihat jer kan,...

    BalasPadam
  14. okey, tiba2 macam baru 'terjaga' dari tidur. ;)

    BalasPadam
  15. moga kita sama2 diberi kekuatan utk berusaha bg mncapai matlamat yg satu tu.. :)

    BalasPadam
  16. insyallah...

    pasti bjaya, moga semuanya dipermudahkan

    PS: dik. thanks selalu masuk blog sis ya.. sis skrang tlalu sibuk dengan kedai makan sis.. sampai tak sempat balas jejak kamu ke blog sis

    BalasPadam
  17. salam kenal zul,

    semoga kita semua berfikiran begitukan :)

    BalasPadam
  18. insyaallah aaku akan berjaya ke arah tu :)

    BalasPadam
  19. Kejayaan duniawi tidak semestinya bergantung pd sehelai sijil semata. Kdg2, SPM pun lagi berjaya dr mrk yg ade sijil (nak2 yg dok pinjam PTPTN tu kan? Hutang jo kojo!)

    =p

    BalasPadam
  20. kejayaan duniawi tak bermakna kalau kejayaan diakhirat kelak tak diusahakan. :)

    BalasPadam
  21. betul tu..berjaya di dunia tak menjanjikan kita berjaya di akhirat.

    BalasPadam
  22. MasyaAllah.....terlalu mengharapkan syurga....

    BalasPadam

Terima Kasih :D

Search Blog