+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Rabu, 31 Ogos 2011

Wordless Wednesday : Koleksi Aku


Hehe.. harap2 dapat la aku tambah koleksi aku..
Jom terjah sini utk bantu aku..
11 comments

Selasa, 30 Ogos 2011

Hari Raya Masa Untuk Tido?


Arghh.. raya tahun ni.. tidor lagi.. Aduh..  rugi2.. lepas balik beraya di rumah member.. terus aku tidor.. letih kot.. Lagipun, tiap kali nk raya, mesti rasa nak deman je.. sakit tekat.. 
Nak rasa nikmat kuih raya pun tak boleh la.. 

Judt minum air masak je.. tapi kalau pergi beraya org hidang air batu.. 
Aku x boleh minum.. ni nak telan air liur pun sakit rasa..
Jadi sebagai conclucion.. raya tahun ni, tido lagi la..
12 comments

Salam Aidil Fitri Maaf Zahir Dan Batin

ini adalah sticky post.. new entry? sila scroll ke bawah k..


Assalamualaikum Warahmatullah' iwabarokaatuh..

Terlebih dahulu, aku nak ucapkan Salam Aidil Fitri buat Sahabat-Sahabat sekalian.
Tujuan aku membuat entry ini, adalah untuk memohon maaf, di atas kata-kata aku serta gaya penulisan aku yg membahasakan diri ini sebagai 'aku'..

Sepanjang 4 bulan aku berblogging ni.. hanya 2 bulan je, masa yang sempat aku terjah ke blog korang, 
hanya 2 bulan , aku ada dengan blog aku.. 
 2 bulan , aku addict dengan blog aku.. 
2 bulan .. aku kenal apa itu erti berblogging.. 
2 bulan , aku kenal kawan-kawan di dalam blog ni..
kalau diikutkan..  aku cuma hidup dalam 2 bulan je, untuk berkenalan dengan korang semua..

Lepas ni, aku cuma ada 4 hari lagi untuk terus berblogging.. Tapi, jangan risau, aku bukan berhenti disini sahaja.. aku masih ada, cuma tak boleh nak aktif seperti sekarang ni.. 

Sekali lagi.. aku nak ucap Selamat Meyambut Hari Raya Aidil Fitri dan Salam Kemerdekaan buat sahabat-sahabat semua.. dan maafkan segala kesalahan aku semasa aku menulis di blog ini.. dgan kata2 yg kasar.. 
atau kata2 aku yg membuatkan korang semua terguris hati.. Maafkan aku..

Terimalah kad raya yg aku buat sendiri tu.. walaupun tak cantik.. terima lah sebagai hadiah dari aku..tanda persahabatan kita di dunia blog ini.. dan aku harap, persahabatan ini, tidak hanya di blog sahaja, tapi biarlah berkekalan di luar sana..

Salam...
63 comments

Isnin, 29 Ogos 2011

Hati Menjadi Sayu Tika Azan Bergema.


Sekarang ni, aku duduk seorang diri dirumah aku. Yang lain semua dah tido. awal gile tido.. 
Sekarang ni, aku duk mengadap laptop aku.. 
Tiba-tiba.. kedengaran suara iman di Masjid Machang, sayut-sayut menyebut khalimah tahkbir raya..
Sayu je aku rasa.. Perasaan yg tak nak beraya ni.. kembali sayu.. sayu... erm..
perasaan nak menangis pun ada.. 
Sekarang ni, aku cuma nak dengar tahkbir je.. sejuk rasa hati..
Ok.. Slamat hari raya semua.. 

p/s: perasaan apakah ini? aku masih tak paham...

11 comments

Salam Akhir Ramadhan..

google...
Teringin sekali aku nk makan nasi Arab ketika berbuka nanti.. haha.. best kot.. tapi susah jumpa r.. nk beli mahal kot.. duit kering ni.. kempunan la, tahun ni..



Aku nak minum air fresh oren.. tapi ... kempunan jugak.. haha.. setahun sekali baru jumpa air oren ni.. huhu..

p/s: apa menu berbuka korang pas ni?
11 comments

Ahad, 28 Ogos 2011

TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA anjuran ISLAMIC RELIEF MALAYSIA

Ini adalah sticky post.. entry terbaru..sila scroll ke bawah..

Ini adalah saudara kita..saudara seagama kita.. namun apakah tanggungjawab kita sebagai umat Islam..
Marilah kita sama2 menyokong Tabung Kemanusiaan Somalia anjuran IRM ..

Sebagai seorang blogger, aku merasa terpanggil untuk menyedarkan orang ramai yg masih leka dgan dunia.. yg masih sibuk dgan urusan peribadi.. Apa salahnya kita menderma RM10 setiap sorang utk membantu saudara kita..

Ok la.. Jikalau anda semua berminat untuk menderma.. sila ke laman web ini..


Hanya ini yg mampu aku lakukan..  


53 comments

Mood Today..


Mood today ...  
11 comments

Ada Orang cakap aku CUTE.. Oh!!.. TIDAK..

Sbelum tu..jom ikut aku nyanyi lagu poco=poco jap.. haha..kita besenam-senam di pagi hari.. huhu..
ok.. 1..2.. 3... muzik please...


                                                                                         Balenggang pata-pata,
(Jalannya berlenggang)
                                                                               Ngana pe goyang… pica-pica,
(Goyangan badan mu… lincah)
                                                                            Ngana pe bodi… poco-poco,
(Tubuhmu yang berisi dan lincah)
                                                                                 cuma ngana yang kita cinta,
(Hanya kamu yang ku cinta)
                                                                                cuma ngana yang kita sayang,
(Hanya kamu yang ku sayang)
                                                                                cuma ngana suka bikin pusing.
(Hanya kamu suka buat aku pening)
siap skali dgan maksud tu, aku bagi.. haha.. Arghh..segar rasanye, bila dapat buat senaman ni.. huhu... aku bukan buat senaman cakar rimau k.. tpi senam aerobik.. haha..

Tapi.. hari ni..aku bukan nk cite pasal senaman la.. aku cuma nk cite yg aku tak puas hati r dgan seorang mamat ni..Opss silap.. dia Cina.. huhu.. kurang asam boi betul la, acai tu.... ada ke patut dia cakap aku ni hencem dan cute? Aku panas r.. aku tak suka org cakap aku cute.. geli kot..
Sapa tak marah kan? Korang marah tak kalau org cakap korang hencem @ cute..?



Bapak r..dia cakap macam makan tahik je.... ada ke org macam aku ni dikata cute? eee.. geli aku kot.. kalau popuan x pe r.. nak cakap macam tu.. sekurang-kurangnya dapat r, aku bajet macho dpan awek tu..  ni tak.. laki babe.. lelaki.. wekkk.. nak muntah aku.. haha.. bodoh punya olang ma..


Siap mintak no telefon lagi.. tapi.. aku sayur r..aku bodoh.. apasal aku bagi no phone aku kat dia..?
Oh!! Damm.. menyesal aku bagi.. tak pasal2 aku dapat kredit free.. Acai tu baik hati, topup untuk aku.. plak..
Memang gile r.. Acai tu.. Lepas tu duk main calling2 plak.. erk.. aku cakap x de kredit, dia top up.. lepas tu dia telefon.. kalau aku tak jawab..nanti dia cakap aku sombong plak.. eee.. kejam r..
lepas tu.. dia mintak something dgan aku.. Oh!! .. dia nak belalai gajah aku..ee.. mana boleh..? ini just utk bini aku k.. haha..wekk.. : -P ..tak malu.. hoho..lpas tu..aku malas r angkat call dia..  tunggu masa nak block je no dia..


Kalau aku tak angkat.. dia mesej...sampai penuh inbox aku..  Arghh.. gile aku..aku boleh jadi gile macam ni... Wei.. Tolong aku.. tolong aku macam mana nak block no acai ni.. aku tak mahu ada contact lagi dgan dia.. Please...
ini ganguan seksual ni.. haha..

ini awek aku...
aku rindukan dia... huhu.. bila ko nak balik ni..?

25 comments

Sabtu, 27 Ogos 2011

Berapakah Panjang Titian Sirat Sebenar..?



Fuhh.. hari ini sudah masuk 27 Ramadhan dah.. macam mana eh? Raya nak dekat dah, persiapan belum buat lagi.. Erm.. tak puas rasanya puasa tahun ni.. Sebentar je, aku rasa.. Bagaikan baru semalam kita start pose..
Sama2lah kita muhasabah diri masing2.. adakah cukup amalan kita di bulan Ramadhan ni..?

Macam biase r.. aku nak bagi soalan matematik untuk korang jawab.. di akhir2 Ramadhan ni.. seingat aku.. aku nak bagi soalan ni kat Adi Putra.. tapi.. aku takde  no phone dia.. nak suruh dia jawab soalan yg aku pun tak mampu nk jawab ni... 
Ok.. soalannye macam ni.. cuba r korang jawab, kalau korang bijak Math..

Panjang titian sirat adalah 1500 tahun perjalanan, 500 tahun mendaki, 500 tahun mendatar, dan 500 tahun menurun, sekiranya ummat bani Israel enggan masuk syurga dengan rahmat tapi ingin masuk syurga dengan amalannya, berapakali lallatul qadarkah yang diperlukan untuk melintas titian sirat ini.
(Hint: satu lailatul qadar bersamaan seribu bulan.)

Ok.. ada paham? kalau soalan aku kurang jelas.. komen di bawah yup.. haha,.. jawab la korang..
Kalau sapa2 yg belum tengok lagi soalan sebelumnya.. cuba jawab soalan tu disini dan disini
Cuba la.. 

p/s : aku masih menunggu soalan Matematik SPM.. adakah ia akan keluar macam soalan ni?
14 comments

Member aku terkena Kejutan Budaya.. haha.. Bodoh ma..



Ibnu Mas’ud pernah berkata:

"Setiap orang di dunia ini adalah seorang tetamu, dan wangnya adalah pinjaman. tetamu itu pastinya akan pergi, cepat atau lambat, dan pinjaman itu haruslah dikembalikan."

terimalah sajak utk tetamu...
Pada tetamu yang datang dan lupa jalan pulang
usahlah durhaka pula kepada Tuhan kepada insan.
Bila kita lihat manusia lupa tempat atau segera sesat puja darjat puja pangkat
segera kita insaf – kita ini punya kiblat,
segera kita ingat – kita ini punya tekad.
Bila kita lihat manusia terbiar larat
hingga mesti merempat ke biru laut ke kuning darat
harus kita lekas sedar penuh pada tugas
harus kita tegas sembah seluruh rasa belas.
Kita datang ini satu roh satu jasad
bila pulang sekali bawalah bakti padat berkat!

Korang tahu tak..apa maksud di sebalik hadis dan sajak di atas..? Cuba korang fahaminya..
Sajak ini adalah untuk org yg sombong.. sombong .... ya !!.. sombong... untuk member aku yg sudah tidak kenal lagi aku ni siapa.. memang.. memang  aku mengaku..aku  orang kampung... takkanlah ko dah tak kenal aku..? Kita pernah sekelas dulu.. kita pernah bersama-sama menuntut ilmu dulu .. Semuanya berubah ..berubah sama sekali... engko kaya.. aku miskin.. memang berbeza .. haha.. 

Aku tergelak bila tengok cara hidup ko... haha. kejutan budaya kot.. lantak la.. .. lepas ni.. kalau aku tegur, ko buat bodoh je.. penampaq la jawabnye.. huhu... haha... 

p/s : untuk member lama aku..yg terkena kejutan budaya.. lupa.. dia lupa yg dia pernah makan budu.. haha..bodoh punya olang ma.. 

20 comments

Jumaat, 26 Ogos 2011

Kenapa Jadi lelaki tak Best?

Lalala...lala..  la.. "best tak jadi lelaki?" Fuhh!! soalan maut yg tak sepatutnya ditanya pada aku.. haha.. 
aku cakap best r.. time nk kencing.. senang je.. siap ada remote control.. hoho.. boleh adjust sana sini..
yang ko sedap tanya aku tu.. ko best ke jadi popuan..?  .. --< ini dialog aku dgan kawan popuan aku tadi..

Ok la..aku cuba explaian setakat yg aku mampu ye.. jadi lelaki ni ada yg best dan ada yg tak best..
Apa yg bestnye..? 
erm.. best sebab laki ni..senang je kerja.. nk kencing..nk berak.. nak kahwin.. nk mandi..nak ehem..ehem..
boleh kata semua senang la.. contoh.. seperti dlam dialog aku di atas.. haha..

Apa yg tak best nya..?
Tak best sebab popuan r.. sebab popuan yg jadi laki tak best... untuk pengetahuan korang semua..
Lelaki Bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh.. manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh Bapanya... bapak dia tu lelaki..so bapak dia yg kena tanggung.. mesti tak best kan bapak dia tu..?

Lelaki Berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh... tapi ini tidak menghalang keinginanan aku utk kahwin..huhu..

Berat kan jadi lelaki..? Amacam ko nak tak jadi lelaki..?
Hukum di sini.. menjelaskan anak lelaki kena bertanggung jawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggungjawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua.., manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya.... Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN??

Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun begitu isteri boleh membantu... meringakan beban suami tu.. tak gitu wahai isteri sekalian..?.
Namaun... org lelaki harus beringat... Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri .. lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin ini... ---< yg ni aku confius.. sila rujuk ustaz k..?

Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung. Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung dengan semut. Itu sebabnya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yangditanggung (ikut kajian laa..)

Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah oleh Allah SWT.
Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan la.. haha... Begitulah
kira-kiranya... huhu.. 

Sila rujuk ustaz ye.. ini hanya pandangan aku setakat yg aku tahu..lagipun, aku belum kahwin..dan ilmu pun baru ada setitik je... so..aku just kongsi apa yg aku tahu je.. haha.. Amacam.. popuan di luar sana..? lesbian..?
ko nk sngat kan jadi lelaki.. jadi r kalau berani..?

ni la..lelaki yg banyak songeh.. hehe..aku nk makan ko sebelum ko jadi lelaki.. yg banyak songeh..
p/s : aku bersyukur aku dilahirkan sebagai lelaki..Ya Allah.. kekalkan aku menjadi lelaki sehingga aku mengadap mu.. tetapkanlah hati dan iman aku terhadap mu.. jangan jadikan aku golongan yg ketiga..
---< doa tak nak jadi pondan.. haha.. cuba r..
12 comments

Hari ini kita bersolat berlangitkan kipas syiling.. hari esok?


Lambat lagi ke nak berbuka ni..? " Fuhh.. ayat ini seringkali aku dngar dan selalu di ucapkan oleh member aku..
Apala..  sabar r, tak kan la dgan ujian sekecil ini pun dah menggelabah.. Sabar erk.. ada beberapa minit je lagi..
huhu...lalala.. lala...la..

Cuba korang renung2 renungkan ayat ini :

"Hari ini kita bersolat berlangitkan kipas syiling, dan berdiri di atas karpet yang lembut lagi tebal, serta masjid yang sungguh indah saujana mata, di sebalik semua nikmat berugama ini, tidak terhintung banyaknya telah mengalir akan air mata dan darah para kekasih Allah…"


ayat ni aku ambik disini ..  Ketika aku membca satu entry pasal pejuangan para sahabat-sahabat dahulu.. Aku mengalir air mata.. Fuhh.. air mata yg ego ini akhirnya keluar jugak.. kerana terlalu seksa ujian yg di lalui oleh Nabi sendiri dan para Sahabat untuk menegakkan ISLAM..

Adakah kita berfikir..dan ingat tentang kesusahan dan kepayahan mereka semua dalam menegakkan agama Islam.. Sehinggalah kita dapat berdiri di tempat kita sekarang ini..

Kalau korang nak baca lebih lanjut sila ke sini.. tak salah pun, seringkali kita baca kisah para rasul..sambil menitiskan air mata... Huwaaa.. tak payah nk malu la.. malu pada Allah je..

p/s : entry promote diri tadi.. aku suka2  je.... korang je yg lebih-lebih.. huhu...:p
9 comments

Bila la, aku dapat membuktikan aku ni seorang lelaki..?


Tajuk macam hampeh kan..? Bodoh punya olang ma... nak cakap sikit ni..
Kenapa korang kahwin?  Tak tunggu aku pun.. semakin hari semakin ramai member aku yang kahwin, ada yg kahwin senyap-senyap, tak bagitahu aku pun.. tut..tut.. time jumpa dah ada anak dah..Ada yg kahwin besar-besaran.. sengaja buat aku jelous je..  Aku pulak yg rasa frust.. Bila la, aku dapat membuktikan aku ni seorang lelaki..? Air aku pun semakin banyak ni.. dah tak larat dah nak  menampung nya.. Hari ni, aku aku dapat tahu,... member aku  nak bertunang pulak. lepas raya ni... huwaaa.. aku bila lagi..?
Ini yg membuatkan keinginan aku untuk kahwin semakin bertamabah ni.. Oooo.. Cut Off r..

Ok la.. hari ni.. aku nak buat entry promote diri r.. haha.. so, kalau sapa-sapa nk masuk meminang aku.. sila la penuhi garis panduan aku dibawah ni.. haha..
Aku nak popuan macam ni jew.. haha

1. baik dengan mak(macam kawan karib)..

2. Ada satu atau lebih best frend.(kalau takde memang kera sumbanglah)

3. ada kebolehan mendengar.(suami memang cari sorang isteri yag ada ciri pendengar yg baik)

4. Org selalu puji dia(terutama adik beradik)

5. bila bercakap dengan org tua, org tua tu rasa selesa dengan dia.(terutama dengan bakal mertua)

6. bila ada sesuatau yg lawak, dia ketawa(kalu tak memang lembab+slow)

7. lagi bagus mak bapak dia memang jenis tegas dan garang (macam anak tiri-jiwa kental)

8. setuju kahwin cepat(inilah maksud berugama-kalau menolak..mmmmm)

9. simpati yg tiggi(tengok cerita hindustan@bersamamu dll -nangis)

10.ada sikit jual mahal(harga diri tu)

11. Cantik-penting, sebab hari hari bangun tidur kena tengok muka dia.

12. bla bla etc etc

Di pendekkan cerita lagi, aku masih mencari calon yg sesuai.. kalau korang ada kretiria seperti di atas.. sila la isi borang.. haha.. ambik di pejabat aku..

p/s ; hanya suka-suka k.. haha.. aku cuma kecewa tidak dijemput ke majlis diaorg je..  aku lambat lagi nak kahwin.. duit x de.. belajar pun tak habis lagi ni....=.=

sumber : kereta manyat
34 comments

Akhirnya, My baby Selamat melahirkan anaknya..

Cerdit google..
Hohoho....
"Senangnya dalam hati
Kalau beristeri dua
Terasa dunia ini
Ana yang punya

Kepada isteri tua
Ana sayang padanya
Kepada isteri muda
I say i love you"

Hei... apasal keluar lagu madu tiga ni..? Zazzz.. pi main jauh2 nuh.. 
Hahaha.. aku gembira lagi.. sebab semalam, my Baby selamat melahirkan anaknya.. anak sulung babe...
haha... banyak jugak r, adala dalam 10 ekor. Setelah sekian lama Papa menunggu, akhirnya salamat jugak ko beranak ye..

hehe.. Ikan guppy aku tu.. jenis dia, sebijik macam di atas tu.. Aku tak boleh ambik gambar dia.. privasi kot..
lagipun, dia masih terkejut, kerana dapat anak sulung.. letih lagi tu.. Bagila dia rehat dulu.. 
Tapi, aku kena hasingkan bapak dia dgan mak ikan guppy tu.. Sebab bapak dia ni,  jahat r.. nafsu seks kuat sangat.. selalu nak main dgan ibu guppy tu.. kurang asam betul.. mengalahkan tuan dia je..

Aku nak ucapkan, selamat hari lahir kepada baby-baby guppy aku yg baru lahir smalam.. wish u all.. sihat2 belaka dan cepat besar eh.. tak sabar papa nak tengok.. haha

38 comments

Khamis, 25 Ogos 2011

Berapakah panjang sebenar ular tersebut?

 

Salam semua.. Jom kita main kira-kira.. haha.. cuba jawab soalan aku ni..?

Dalam kubur akan di lepaskan ular yang besar dan panjangnya sebulan perjalanan untuk azab manusia yang tidak bersolat, sekiranya di ambil perjalanan manusia biasa yang sihat dan berumur dalam lingkungan 30 tahun, berapakah panjang sebenar ular tersebut?

kira r..gunakan semua formula matematik korang dan akal korang.. kira r bertapa hebatnya kuasa Allah..?
14 comments

jangan suruh orang puasa tapi tak solat itu berbuka., itu bengong namanya..



Ada orang yang puasa tapi tak solat.. Solat wajib (5 waktu ) lagi la... Ini kan pula teraweh.. Ada yg tak solat wajib, tapi dia solat Teraweh.. Itu bodoh sombong namanya...
Sedangkan Solat Wajib adalah amalan pertama yang akan di hisab yang mana jika solat diterima barulah amalan lain akan diterima, namun jangan suruh orang puasa tapi tak solat itu berbuka..., itu bengong namanya, 
tapi suruhlah orang puasa tapi tak solat itu supaya bersolat....
Baru orang tu dapat pahala puasa..

Sekadar sedikit pesanan  daripada sahabat kepada sahabat.. Sama-samalah kita beramal di bulan Puasa ini..
Sesungguhnya, aku rasakan Bulan Ramadhan tahun ini, cukup singkat..  
Sehinggakan aku tidak sempat untuk beramal di dalamnya..
Adakah kerana aku sibuk dgan urusan dunia, atau.. aku rindu kepada bulan Ramadhan?
Wallahua'lam..
16 comments

Saya sekarang percaya diri sendiri dalam segala situasi.


Arghhh... ( sambil membuat senaman cakar rimau) .. Fuhh.. dah pagi rupanya.. haha..Saat-saat menunggu azan subuh ni, aku nk kongsikan sedikit, kata-kata semangat di pagi hari ni.. semoga pagi ini, akan membawa seribu rahmat kepada korang semua termasuk la diri aku sendiri..

"Ketika saya berbicara, suara saya terdengar jelas, kuat, dan percaya diri. Saya sekarang percaya diri sendiri dalam segala situasi. Kerana saya adalah pemimpin yang memimpin dengan penuh kepercayaan dalam diri sendiri."

Aku kena yakin.. yakin, yakin...yakiiinnn.. yakinnnnnn.. ya yakin.. pada diri sendiri (sambil bangun mengangkat ibu jari) ya aku yakin.. aku tidak akan mudah mengelabah.. aku percaya akan diri aku.. aku sudah tidak malu untuk berbicara dengan orang lain, kerana aku sudah mengenal erti dewasa.. Yahooo.. I'm free now.. haha

p/s : baca ayat diatas setiap pagi.. korang akan berasa lebih yakin setiap hari..
26 comments

Rabu, 24 Ogos 2011

Pokok Paling Besar Vs Kuda Paling Pantas



Siapa sini yang genius..? Pakar dalam bidang Matematik? Cakap ... siapa..? Kalau betul la, korang seorang yg pakar dalam ilmu hisab ni.. time SPM korang dapat A1.. cuba jawab soalan aku ni..?

Apabila seorang hamba Allah mengucapkan satu zikir, maka akan tumbuh satu pohon yang besar dalam shurga di mana kuda yang paling pantas akan mengambil masa setahun untuk melintas bayang-bayang pokok tersebut, maka berapakah diameter sebenar pokok tersebut?,

Cuba r jawab..? aku dah pening duk mikir benda ni.. ?tak cukup calculator dah aku nak kira.. Haha..
Jadi apa yg korang faham diri..?

Kalau la, soalan Matematik macam ni yg keluar dalam SPM.. dan di ajar di sekolah-sekolah.. aku rasa, kita tidak akan jadi lalai dlam mengingati Allah..  dan rasa takut dan cinta pada Allah akan bertambah..
Cuba korang renungkan.. bertapa besarnya ganjaran Allah kepada Manusia yg sentiasa mengingatinya... walaupun, dgan hanya mengucap satu zikir..
21 comments

Tak Baik Membazir woo.. Apa pun, tak boleh..!!!


Tahukah anda..?

"Ikan-ikan di laut akan beristighfar untuk orang yang berpuasa sehingga mereka berbuka,


tapi kita hanya mampu beristigfar melihat orang berbuka puasa membazir ikan ikan bakar di meja meja."


Tak baik membazir woo.. kecian kat ikan dan makanan tu.. Kalau dah tahu, x boleh nk makan banyak.. ambik jela, sikit-sikit.. ni tak nak jugak sekali hadap.. Apa pun tak boleh..!!!

15 comments

Ini Bukan Cerita Seks Yg Korang Sangkakan?

Apasal Tony Wong boleh ada kat sini plak ni?

Beberapa tahun lepas Ramli jumpa seorang janda bernama Ramlah yang mempunyai
anak dara bernama Jamilah. Ramli berkahwin dengan Ramlah dan Jamilah adalah anak
tiri Ramli. Selepas itu bapa kepada Ramli, Jamrud berkahwin dengan anak tiri Ramli, Jamilah.
Ini membuatkan Jamilah, mak tiri kepada Ramli yang sebelum ini anak tirinya. Jadi ayah Ramli,
Jamrud adalah anak tiri Ramli dan memjadikan Ramlah sebagai Mak Mertua kepada
Bapak Mertuanya.

Selang beberapa bulan kemudian, Jamilah anak kepada isteri Ramli, Ramlah melahirkan
anak lelaki, Jarul. Jadi Jarul dalah adik kepada Ramli. Tetapi Jarul adalah anak kepada
Jamilah, anak kepada isteri Ramli, Ramlah. Menjadikan Jarul adalah cucu kepada isteri Ramli,
Ramlah. Sekaligus menjadikan Ramli datuk kepada Jarul, adiknya. Itu tak seberapa lagi.

Selepas itu, Ramli dan Ramlah mendapat anak bernama Jayzee. Sekarang Jamilah, anak tiri
Ramli dan juga Mak mertua Ramli menjadi kakak dan juga nenek kepada Jayzee. Jadi ayah
Ramli, Jamrud menjadi abang ipar kepada anak Ramli yang mana kakak ipar Jayzee adalah isteri kepada ayah Ramli, Jadi sekarang, Ramli adalah abang ipar kepada emak mertuanya, isteri Ramli,
Ramlah adalah makcik kepada anaknya sendiri, Jamilah... Anak Ramli, Jarul adalah sepupu
kepada ayah Ramli, Jamrud dan Ramli adalah datuk kepada dirinya sendiri...
muahahahahahahahhahaha... .isk isk isk... .. nennooo nennooo..neenooo..nenoooo..
phewiiittttt tebabooooooooooo.. aku pening... .... aku sindiri naik fening menterjemahkan
semua nih!!..

Gila...ini kerja gila..pagi-pagi hari dah memeningkan kepala otak aku yg penuh air ni.. Oh!! Damm.. I hate this.. haha.. apa2 pun..layan dulu... 

13 comments

Selasa, 23 Ogos 2011

Tak habis-habis dengan awek cun la.. Oh!! Demm..


eee..geram tengok menatang ni..rasa nk makan jew.. ngap2..

Aku macam tak beberapa berkenan la..  kalau korang anggap aku adalah seorang pendaqwah @. ustaz  bila korang baca blog aku, aku tidak berdaqwah melalui blog…aku bercerita .. cerita sahaja…  just nk melapaskan tension dgan mengingat sesama kita je..
 

Blog aku ni hanya sekadar satu pilihan, korang boleh pilih mana2 blog yg korang suka, ada blog cerita pasal lembu berlaga, pasal penyakit kuku dan kulit, pasal wakil rakyat yang baik, cerita seram nak mampus, org miskin tak de pakaian atas katil, ulasan filem yang dah tengok, ada copy/paste, ada yg forward-mengforward, ada lawak bangsat dan.. dan, blog aku mencelah dengan kata2, dan kini ianya menjadi satu memori buat aku... Aku juga tak nafikan, ada juga artikel di dalam blog ini, just aku copy, aku edit sikit dan aku paste.. Asalkan ianya menjadi tauladan buat aku... dan mampu mendidik diri aku ...
 

Ini adalah satu pilihan..aku tak paksa korang, korang datang aku hargai, koranglah sahabat aku (dunia akhirat kononnya dan harapnya)…bila aku menulis dari segi sunatullah, aku rasa puas, pernafasanku yang tidak terkawal menjadi lancar dan tenang, bulu rumaku yang tegak berdiri menjadi kendur kembali,…bila korang memuji (moga segala puji takku meninggi diri) aku rasa puas(jujur), kalau korang mengkriktik atau melaknat, aku anggap ada something Allah nak info kat aku (moga dapat kuhadang tikaman dari belakang).dan aku bahagia di alam blog ini bila aku tahu ada segolongan manusia wujud dan membaca blog aku,

Korang tahu tak bila korang habiskan masa baca blog aku korang akan jatuh cinta dengan aku?, bila korang banyak baca hadith korang akan jatuh cinta dengan Nabi, dan bila korang Selalu-selalu baca Alquran , korang akan jatuh cinta dengan Allah, alahai, apa apa buku pun kalau korang baca pasti korang sukalah kat penulis tu, dulu masa aku kecik, aku suka kat tony wong sebab hari2 aku baca komik dia…

Lepas tu tiap2 hari baca hadith Nabi dalam ½ jam,(kalau tengok Nora Ellena 1 jam tau!), dan bagi yang dah kahwin, bolehlah baca kuat2 supaya anak bini korang boleh dengar, ni sunnah , sahabat buat...
 

Dan kalau ada masa( kalau ada sumur di ladang) jengahlah blog aku he he he(promote) ….lepas tu kalau aku salah korang betulkanlah, kalau korang nak marah, korang boleh caci, laknat, , tak baik pendam2, boleh membawa kepada kematian, jadi mayat, mayat di makan ulat, ulat menjadi rama2, begitu je habis kehidupan korang
apa aku merepek ni…



Hoho..sebenarnya.. aku just nak ucap...Selamat Berbuka Puasa  je... haha..
Sory aku melalut petang-petang ni.... maklum la.. baru lepas tengok awek comel dalam blog Firdaus tadi..
Erm...membuatkan air aku, naik di kepala lagi.. susah nk bernafas ni.. Arghh... tolong...tolong... okbai...
Oh!! damm..
10 comments

Semakin Lebat Bulu Kaki, Semakin Kuat Nafsu Seks.


"Mak aii.. Fattah, lebatnya bulu kaki ko? Ni mesti kuat nafsu seks ni?"
Kata-kata ni, sering aku dengar bila aku pakai seluar pendek ( seluar tiga suku la ).. Setiap kali aku pakai, jiran aku mesti cakap macam tu r.. Kurang asam.. tak pasal-pasal aku di cop sebagai org yg bernafsu ..gilakan seks.. huhu.. Oh!! Demm.. aku diam je la sebab benda betul pun.. huwaaa... haha..

Jadi mengikut kesimpulan aku la, semakin lebat bulu kaki, semakin kuat r nafsu seks. Boleh pakai ke teori macam ni? Erm.. aku kena selidik ni.. kena buat research dulu r.. Kalau pada diri aku.. memang betul la.. aku ni kemaruk nk kahwin.. haha.. maklumla.. air dah naik di kepala..

Cuma yg aku tahu, cukur bulu kaki ni, berdosa... Aku ada seorang member ni.. ada ke patut dia cukur bulu kaki dia.. Erm.. apa nak jadi la..  Saja-saja nk cukur dia cakap.. Aku pun apa lagi.. bagi la tazkirah kat dia tang tu jugak.. 

Bukan nk tunjuk aku pandai, just sekadar nasihat dari sahabat kepada sahabat. Apa gunanya aku,sebagai sahabat kalau, sahabat sendiri rosak kerana aku..

41 comments

Bila hati gelisah.. Itu tandanya Hidayah korang nak sampai la..


Sebenarnya, bila hati kita rasa gelisah, itu tandanya hidayat nak datang ke dalam diri korang, hidayat ni bila nak bertakhta dalam hati kita, dia tak boleh masuk terus ke dalam hati yang ada banyak penyakit hati, hati yang ada cinta dunia, hati yang yakin dengan makhluk, maka masa tu “hidayat” terpaksa ‘berperang’ dengan penyakit hati yang buat korang jadi gelisah.., menang kalah, pilihan korang yang menentukan dengan izin Allah..

Masa tu korang akan keliru, hati start resah gelisah, dan mula rasa serba tak kena dan macam susah hati sangat, susah hati tanpa sebab, dan kebimbangan demi kebimbangan pada benda yang tak pasti dan sering menggambarkannya dengan imej yang buruk..

Padahal masa tu jika korang tumpukan perhatian kepada Allah, panjangkan doa dan zikir sambil menangis.., maka penyakit hati kita akan terlebur dan dengan begitulah hidayatpun mulai masuk dan bertakhta di hati.. best bukan?
Allah berfirman:
hanya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang..

Dan korang pulak bila susah hati, itu tandanya Allah nak tambah hidayat dalam diri.., dosa yang ada dalam hati menghalang tetamu Allah yang baik ini, lekas tawajjuh sebelum tetamu ini pulang.., tumpukan perhatian kepada Allah dan belajar kehidupan Rasulullah SAW. insyAllah akhirnya hati korang yang terpilih itu akan menjadi tenang, tenang setenang tenangnya..

Ketenangan hanya ada dalam ugama.., tempat lain boleh korang cari ketenangan tapi hanya bersifat sementara, ada orang yang mencari ketenangan dengan muzik misalnya, baik, cuba korang buat lagu untuk hiburkan orang yang 5 minit lagi nak kena sebat atas kesalah rogol.., cubalah buat lagu untuk orang yang 5 minit lagi nak kena hokum gantung.., nak kena lempang? Cubalah.. huh!

Dalam ugama ada kebahagian, kesejahteraan, kemakmuran, keharmonian, kemuliaan, ketenangan, kedamaian, dan segalanya adalah tentang kesudahan yang baik... (husnul kahatimah)

Siapa yang cari semua ini selain dalam ugama, mereka bukan sajer tak jumpa, tapi mereka akhirnya bertemu dengan kedukaan, kehinaan, kesengsaraan, kegelisahan, keperitan, kesempitan buat selama-lamanya..

Ada jugak orang yang bila hati gelisah, tak tahu nak buat camne, teruskan berpoya poya, minum arak, pasang muzik kuat-kuat, teruskan buat maksiat, makan pil kuda, berzina dan lain lain, yang mana akhirnya hidayat yang nak masuk itu berlalu, yang membuatkan hati mereka kembali ‘tidak gelisah*’ seperti dulu.., mereka sangka telah berjaya buat hati tenang dengan hiburan dunia, tapi kenapa akhirnya bunuh diri?

Sebenarnya kita akan masuk shurga bila kita mendapat taufik dah Hidayat dari Allah.Taufik dan Hidayat bolehlah di ibaratkan sebagai sebuah erti "kesedaran" yang Allah akan datangkan pada setiap manusia..

Apabila Hidayat ni nak datang,., maka hati akan rasa gelisah kerana berlawanannya sifat buruk dalam hati, lagi kuat perbezaan dalam hati, lagi kuat kegelisahan..

Dan hanya orang yang buat usaha atas kesedaran sahaja, (dengan cara itu) hidayat akan bertaktakta dalam hati..

Jadi untuk dapat hidayat. korang kenalah lapangkan masa buat pengorbanan untuk usaha atas kesedaran korang, Faham?

Sejauh mana kesedaran korang tentang pentingnya hidayat, maka sebanyak itu jugaklah pengorbanan atas usaha kesedaran.., Orang yang tak buat usaha atas kesedaran, Lama-lama Allah akan tarik kesedaran tu sehingga dia jadi tak sedar yang dia tu berada dalam kesalahan. Maka jadilah mereka ‘tenang’ dalam dosa dan maksiat..

Seperkara lagi, orang yang beriman juga akan resah gelisah bila hidayat nak keluar dari hati, bila ujian dunia datang, orang beriman yang terperangkap dalam kesibukkan dunia.. akan rasa gundah gulana.., kerana waktu itu, kebesaran dunia dan bebannya telah datang meliputi hati dan memaksa hidayah keluar.., maka jalan yang terbaik adalah, kena patah balik kepada kehidupan berugama..

Sesungguhnya, hanya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang.. (Ar- Ra'd, 13:28)

Dan ketenangan yang di perolehi melalui mengingati Allah ini, tak mampu untuk di ceritakan dengan kecantikkan bahasa, tidak mampu di suarakan dengan melodi ahlan, atau di gambarkan dalam screen lebar.., ianya terlalu indah sehingga gagal di copy/paste dalam bentuk medium lain..

Ketenangan yang di perolehi dengan mengingati Allah, buat korang boleh berfalsafah tentang kematian.., boleh bergurindam dan bersyair tentang mayat, tidak takut untuk tidur berselimutkan kain kapan atau berbantalkan batu nisan, malahan tidur di dalam keranda juga menjadi mimpi indah.., kain batik mayat juga boleh buat sebagai kain basahan! Woha!

Selamat mencari ketenangan!!! 

p/s : aku pernah merasai semua ini.. 
rujukan aku disini..
10 comments

Apa Pendapat Korang Tentang Blog Aku ni..?

Gud Bye .. hoho..
Haha...akhirnya.. dengan bangganya aku memperkenalkan.. template baru blog aku.. haha..amacam? nampak lebih matang kan? Setelah semalaman, aku tak tido, duk cari template ni.. Mujurlah aku dibantu oleh Sahabat aku yg tak tidor juga semalam.... hohoho..

Tima kasih r,  aku ucapkan kepada Firdaus kerana sudi tolong aku renovate blog ni.. haha.. Apa2 pun.. kita cuba dengan template ni dulu.. haha.. sekarang ni..semangat untuk berblogging semakin memuncak setelah,
aku tahu, kenapa korang berblogging sebenarnya.. haha..

Fuhh.. Selamat pagi r untuk semua.. cuba r dulu jelajah blog aku ni..godek2 entry lama .. aku nak g solat subuh dulu lpas tu sambung tido .. penat woo..

Aku harap korang semua lebih selesa untuk baca entry blog aku ni.. segala kekurangan amat dikesali..
kalau ada pandangan..boleh tinggalkan di ruangan komen.. nanti aku terjah korang.. haha..

Ok.. Selamat Pagi dan Selamat tido..ZZZzzzzzz

14 comments

Isnin, 22 Ogos 2011

Tahukah anda di sebalik jari-jemari anda, ada maksud tersirat..?


Setiap org mempunyai tangan masing2 kan..? dan tangan korang ada jari kan..? kecuali lah korang ni tangan kudung, kes main bunga api.. dan mercun..haha..kalau ada kes macam tu..pi main jauh-jauh.. sini untuk org yg ada jari je..  Tapi korang tahu tak apa maksud tersirat disebalik jari korang tu?
Mai sini, aku nk habaq kat hangpa semua.. huhu.. Sabaq na..

Ok.. kita mulakan dgan jari Ibu.. Jari Ibu merupakan jari yg utama.. dan ketua segala jari..
Jari ibu ni melambangkan ugama islam.. atas dasar.. iman!.., Merupakan jari yg terpenting sekali dlm ke semua jari-jemari, tanpa jari ini(insyaAllah) tak boleh nak suap nasi kemulut, nak pegang pisau, nak hantar SMS, nak picit jerawat, nak tekan spacebar, nak itu-ini, begitu begini bla bla.bla...
Begitulah pentingnya Iman dalam diri kita.. tanpa iman semua benda rosak babe..

Jari kedua ialah jari Telunjuk.. Jari Telunjuk ini, mewakili ilmu,
cth bila org tanya mana masjid?.., aku kata:tu, !... Aku tunjuk ngan jari telunjuk
(tak tau lah kalau korang tunjuk ngan ibu jari he he)
Mana binatang jahat tu?Aku kata: Tuuuuuuu…tunjuk ngan jari telunjuk menunjukkan ilmu yg ada dan bukan nak menunjuk-nunjuk…
 (lantak koranglah kalau korang nak tunjuk ngan ibu jari atu dengan mulut yang memuncung )

Jari ketiga ialah jari Tengah ataupun jari Hantu..
Jari ni mewakili: (FU*K) jari nafsu, di gunakan untuk memuaskan nafsu..
Biasanya jari ini, bagi orang yang dah kahwin digunakan untuk membanghkitkan ghairah sang isteri..
(arghh, aku dah naik sheih!), Sekarang cuba korang bandingkan, kelihatan jari ‘nafsu’ ni lebih tinggi dari jari ilmu, (jari tengah lebih tinggi dari jari telunjuk)

Ini bermakana walau camne terer pun ilmu ugama , nafsu tetap mendahului, sebab tu nabi suruh kahwin cepat cepat!!!, (tak tahulah kalau jari korang sama panjang-alien ke apa?) banyak cerita ahli abib yang tak kahwin dan ibadat pulak tahap wali, tapi bila datang perempuan, di pendekkan cerita di zinanya perempuan tu… nafsu mana boleh tahan beb!!! (Na’uzubillah)

OK, sekarang kita pergi pada jari manis, jari ini di ibaratkan sebagai seorang isteri yang manis.. isteri yang dapat meredakan nafsu shahwat lelaki..oh!

Bila kita renung akan jari manis ini, maka, kita dapati, jari manis dan jari ilmu akn mengapit jari nafsu…
(jari manis dan jari telunjuk akan mengapit jari FUC*!!! ), maka nafsu akan terkawal… begitulah pentingnya iman, ilmu amalan dan isteri solehah!! (amin.. Ya rabbil a’lamin)

Dan jari anak mewakili isteri kedua, eh?! Silap, errr, ,mewakikli jari anak2 kita (dah namapun anak),
Nah!, maka sekarang kita lihat, inilah satu kehidupan yg sempurna,
 Sabda Nabi lebih kurang maksud:

org yg berkahwin telah meyempurnakan separuh dr ugama…
ustaz pulak kata;
yg separuh lagi(5 jari) adalah rukun islam!

Itulah serba sedikit tentang maksud tersirat di sebalik jari-jari kita.. huhu.. kalau ada salah silap ..harap dibetulkan.. ini hanya penjelasan aku sahaja.. 

rujukan aku disini..
16 comments

Releks .. panas r sekarang ni.. jom bersantai dulu....


Fuhh.. tengah aku duk jalan-jalan blog member aku.. aku jumpa pasal tuan blog Telurdibasuh yang dikatakn telah meninggal dunia.. Arghh..aku terngaman babe..terpaku aku. .macam kena shot aku rasa.. Tapi itulah kenyataan.. Aku baru nak kenal blog.. dia dah pergi.. aku baru nak kenal dia.. dia dah tak ada..

Al-Fatihah r.. untuk owner blog Telurdibasuh (Abdul Hakim) semoga roh beliau ditempatkan di kalangan org yg beriman..

Silap aku r..aku sayur r.. lambat sangat..kenapa aku tak tahu cite ni dari awal lagi..? padahal arwah dah lama meninggal..
Dulu, aku selalu pergi blog arwah..itu masa aku mula kenal blog..tapi selepas aku dah tahu sedikit pasal blog ni.. aku mula bawa hala tuju aku sendiri...aku mula jarang ke blog arwah.. maklum la..masa tu..aku bukan selalu on9.. jadi tak ada masa r...

Maafkan aku.. erm... tapi blog arwah memang best r..semua gambar dalam blog tu..memang cool r..
Al-Fatihah..
8 comments

Bodoh betul la, artis ni..

Oit..kucing pun pandai pakai tudung la..

Bulan puasa.. bulan yg mulia kan..? Erm.. memang betul la.. apa punya soalan la.. tapi bulan puasa ni, kenapa masih pakai seksi2 lagi.. dah kurus puasa aku ni.. Oh!! demm.. 

Ok la.. aku nak memetik sedikit kata-kata dari artis kita.. artis malaysia katakan..

"Fiza pakai seksi sebab bersyukur dengan pemberian tuhan"

"Jeslina pakai baju seksi2 kerana malaysia ni panas...hehehehe!"

Apa punya jawapan la.. tak de otak ke diaorg ni, jawab ikut sedap mulut jew.. Aku tak boleh r nk terima jawapan diaorang ni.. jawapan yg sungguh lawak r.. nak tergelak aku dngar diaorg cakap macam tu..
Erm.. kelaut..kelaut.. tak kan lah sebab ni je kot, ko nk pakai seksi ooii..

Sedar la diri sikit.. tengok la dunia sekarang ni.. tempat kita je ok.. sebab masih ramai org alim dan beramal..
kalau ko duk negara lain, dah lama ko kena bala.. Cuba la berubah sikit.. tak kan la.. bila ko datang Kelantan baru ko nak tutup aurat.. jadi maknanya, ko lebih takut kena saman daripada kena azab di akhirat kelak..

Haha.. kurang asam betul la..  Apa pendapat korang, dgan jawapan artis ni tentang isu aurat..?
20 comments

Puisi | Secerah Mentari Pagi, Sehangat Kasih Dihati..



Ku memandang langit nan indah
Menikmati ciptaan Sang Maha Pemurah
Ucapan syukur menghias lidah
Berharap kan dapat selalu terarah

Terik mentari di pagi hari
Menghibur jiwa yang sunyi
Cahanya semerbak menyinari hati
Berusaha temukan cinta sejati

Secerah mentari pagi
Sehangat kasih dihati
Cinta lama mula dirindui
Biarlah ia berlalu pergi

Hatiku kini tak lagi pilu
Terbuai dunia yang menipu
Kuberharap ini kan bersemi selalu
Demi mengharap cinta Dzat Yang Maha Tahu

Kuberharap hatiku kan secerah mentari
Bisa menerangi hati hati yang sunyi
Membangunkan jiwa jiwa yang sepi
Mengapai redho ilahi
6 comments

Ahad, 21 Ogos 2011

Nasihat Aku kepada I***.. haha


Semakin hari semakin ramai member-member lama aku yang dah kahwin.. Arghh.. jelous pulak aku ni..?
Erm.. jodoh diaorg kot.. tapi kenapa awal sangat, umur baru 20 tahun babe.. tapi dah kahwin.. Manala aku tak jelous.. diaorang kahwin babe..kahwin.. kempunan la aku jawabnya.. bilala aku nak merasa kahwin ni..?

Pernah sekali aku ajukan pada emak aku.. aku cakap aku nak kahwin.. tapi emak aku tak setuju, sebab aku terlalu muda lagi.. dan dia tak mahu aku jadi macam abang aku yg kahwin awal, lepas tu.. timbul la macam2 masalah ..sampai sekarang pun, masih ada masalah.. bodoh punya abang.. tak pasal2 aku yg tak dapat kahwin.. kurang asam betul..

Tapi betul la, apa yg emak aku cakap.. aku masih belajar.. aku nak belajar dulu..grad.. kerja utk 2 tahun, lepas tu.. baru aku kahwin.. haha.. so bila umur aku 27 aku kahwin r.. 

Tapi buka pasal aku yg aku mahu cite di sini.. aku cuma nak bagi nasihat kepada kawan aku yg bernama  I***.. haha.. Oppss..rahsia.. kan tak pasal2 aku kena lempang lepas ni.. haha.. Ok.. I***.. ni aku nak habaq kat hang..

Takutlah Allah!! Takutlah azab Allah, jika korang ikhlas tak nak berdosa dan takut api neraka, buatlah usaha untuk kahwin cepat walaupun sedang belajar.. kerana Allah jua yang memegang hati-hati manusia..
daripada ko duk mesej..telefon 24 jam.. lpas tu jumpa dalam keadaan yg mencurigakan..

Jangan ingat aku tak tahu la..org lain ko boleh la tipu.. tapi aku ko tak boleh tipu.. haha..aku tahu rahsia ko..
aku tahu apa yg ada dalam phone ko..video.. gambar..macam2 lagi la..malas aku nak cite.. biase r tu, bagi aku, utk seorang lelaki..

Erm..aku masih ingat I*** ko ada cite kat aku yg ko nak kahwin.. baguslah.. tapi emak ko yg tak bagi kan..? Haaa.. itu yg masalah nya.. kenapa org tua sekarang ni tak paham2 dengan anak muda sekarang ni.. aku kecian tengok k I*** sebab dia dah kemaruk sangat nak kahwin.. Mak cik.. cuba r paham cikit.. bagilah, peluang utk I*** kahwin.. sebab saya tengok dia dah tenat.. banyak benda yg pelik2 dia dah lakukan..

Janganlah seksa batin dia lagi.. air dia dah naik di kepala tu.. tak sanggup kome mnengoknye..cukuplah.. mungkin kahwin adlah jalan terbaik bagi dia..

Nak kahwin.. tapi tak de duit la.. macam mana tu? 

Kan ko dah kata, ko suka sama suka.. ala sebelum kahwin tu, ko buat la perjanjian dulu.. berapa mas kahwin.., nafkah zahir dan batin setiap bulan.. dan berapa kali nak jumpa..

Contoh : aku syorkan, ko buat yg wajib je..mas kahwin ko letak 5o ringgit.. lepas tu, nafkah zahir ko bagi top up phone 10 ringgit sebulan.. nafkah batin.. bila cuti sem, or cuti apa-apa la.. ko jumpa ko bagi la..
takkan aku nak bagi plak tang tu..

Ok.. ada pham.. I*** .. itu je nasihat aku.. kalau suka sama suka.. baik kahwin r, dari ko duk buat dosa duk bersama2.. haha.. aku nampak la. dan.... aku tahu... haha...--gelak kejam--
21 comments

Pandangan Mata


Bagi lelaki memandang wanita,
pandanglah pada mata kirinya kerana disitulah letak cantik dan ayu cintanya
manakala..
Bagi wanita memandang lelaki,
pandanglah pada mata kanannya kerana disitulah letaknya upaya akal dan cekal kata-katanya..

9 comments

Bila Kematangan Mula Menjengah Usia.

Amcam? Nampak Matang tak?
Semua orang apabila meningkat dewasa, ingin menjadi matang.. tapi tak semua orang boleh jadi matang. Apa yang menbezakan kita adalah, kehidupan kita dan peluang untuk kita berinteraksi dengan orang lain. Mungkin ada di antara kita mengaku yang dia telah matang.. tetapi, sejauh manakah, kematangan dia? Aku pun x pasti, cuma apa yang lihat disini.. aku lihat diri aku, aku lihat sikap aku.. aku lihat keadaan aku sekarang yang semakin berubah.. dari budak hingusan kepada seorang remaja lelaki... Proses kematangan pada diri aku, masih berlaku...Mengapa?

Kerana Sekarang ini..
Aku sudah dapat bertenang dan bersabar seandainya hajat aku tidak tercapai...
Aku mampu menyembunyikan perasaan aku yang terluka dan tersinggung oleh seseorang dalam kumpulan dan berlaku sebagai biasa...
Aku sudah tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung...
Aku dapat menghadapi kebencian orang yang aku benar-benar merasa tidak sewajar dengan mereka.
Aku mampu menguasai nafsu gelojoh walaupun aku ingin mendapat perkara yang aku fikir boleh dapat.
Aku sudah dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya aku tidak dapat hidup setaraf dengan rakan aku yang lain...

Aku juga mampu untuk berlaku adil dan saksama walaupun suasana sekeliling menghalang maksud aku...
Aku dapat menerima kritikan atau salah faham orang tanpa memperbesar-besarkannya.
Aku memandang jauh kedepan, umpamanya dengan sabar menangung kesusahan demi kepentingan masa depan, tanpa merasa resah, bimbang dan ragu.
Aku juga memberi persetujuan kepada pendapat- pendapat yang aku tidak setujui dalam perdebatan tanpa merasa sakit hati atau tidak senang.

Aku berbahagia bersendirian dengan mempunyai satu kegemaran atau hobi yang benar-benar aku minati, seperti berblogging...
Aku mengaku dengan jujur tidak tahu bila aku betul-betul tidak tahu, tanpa merasa malu.
Aku menghadapi orang-orang tua atau orang- orang yang lebih berpengaruh tanpa sentiasa berusaha untuk menimbulkan kesan-kesan negatif.
Aku akan cuba melakukan sesuatu dengan sederhana bukannya berlebih-lebihan untuk menunjukkan bahawa aku dapat melakukannya dengan lebih sempurna.

Aku dapat mendahulukan kepentingan orang lain walaupun anda tidak merasa senang kerananya.
Aku boleh berlaku wajar dan saksama terhadap orang-orang yang tidak aku sukai.
Aku dapat mengujudkan rasa kasih-sayang, cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka.
Aku dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa aku adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita.

Dan yang paling penting sekali, aku gembira dengan hidup aku sekarang..=)
11 comments

Mengavatar ke mengatal?


Tengah aku duk godek-godek blog member aku Ain Syazana.. Aku tengok avatar dia.. comel jew.. haha..
Aku pun tak puas hati r..aku nak cuba buat jugak ah.. 
Amacam..? avatar aku di atas tu, encem tak? haha..
kalau korang nak buat jugak..terjah sini..


Haha..amacam.. sama tak? hehe.. tapi parut tu r, aku ada 2,  yg avatar aku ada satu je, tak boleh tambah r lagi satu.. Huhu.. Apa-apapun.. layan je la..

Bapak r..besaq nya hidung aku..? gile r, nampak lain doe.. mungkin sebab aku pakai rayban aku macam tu kot.. sangkut kat hidung je.. haha.. lantak la..  
Cuma aku masih confuse r.. avatar dengan doodle ni, apa yg bezanya..?
cuba korang explain..?
16 comments

Selamat Pagi Semua..


Pagi..? Kenapa dengan pagi? Apa yang hebat dengan pagi ni?
persoalan demi persoalan membelengu di fikiran,
memikirkan tentang kejadian pagi,
lantas hati aku mula berbisik, membisikkan puisi indah di benak jantungku..

Secerah mentari menyambut pagi nan indah ini. . .
bias embun yang menetes bagai ribuan berlian hiasai sudut kehidupan pagi itu. . .
tumbuh-tumbuhan yang mulai berfotosintesis. . .
bunga puteri malu yang mulai merekah karena hangat sang mentari. . .

kabut-kabut yang mulai pudar masih terasa segar dalam hembusan nafas ini. . .
seruan suara makhluk bernama manusia terdengar bagaikan cendawan nada dalam kehidupan. . .
seperti angin yang masih berdesir dingin terasa didahi dan leherku. . .
kering dedaunan yang jatuh masih nampak berselerakan diatas jalan yang terlewati. . .

ini lah pagi yang menakjubkan. . .
waktu yang tak cepat berganti dihari itu. . .
seperti bayangan diri yang semakin memanjang karena terik sinar mentari. . .
tak peduli aku atau sang mentari yang berjalan didepanku saat itu. . .

kerana aku yakin.. mentari pagi adalah penonton kehidupan yang bererti di hari ini.. . .

Hati berdenyut lagi, kerana lidahku mahu berkata-kata..
Selamat pagi semua, keluar membisik di telingaku..
Pagi..ya.. pagi yg indah.. 

p/s : pagi ni, hujan r tempat aku..rosak feel nk berkarya.. haha.. ini  jew yg mampu.. dari student engineer yg tak pernah masuk kelas sastera..
9 comments

Sabtu, 20 Ogos 2011

Bila Ultraman Sudah Pandai Berpantun..?


Pulau Hokkaido jauh ketengah
Gunung Fuji bercabang tiga
Hancur Raksaser di'fire' Ultraman
Ultraman yg baik dikenang jua

Dua tiga Raksaser berlari
Maner nak samer Raksaser Kero
Dua tiga Ultraman boleh kucari
Maner nak samer Ultraman Taro

Kalau roboh Kota Narita
Papan di Tokyo Ultraman dirikan
Kalau sungguh itu keje Raksaser
Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat
Ultraman Taro datang membantu

Buai laju-laju
Sampai Pokok Sena
Apa dalam baju?
Ader lampu nyaler

Mengata dulang paku serpih
Boleh fire terus lawan pulak lebih-lebih

Sudah geharu cendana pula
Sudah kalah di'fire' pula

Orang berbudi kiter berbahaser
'Fire' diberi pada raksaser.
7 comments

Apa pendapat korang dengan fesyen menutup aurat macam ni..?


terbaik r... ni selalu aku jumpa time, aku masuk sukan olahraga di sekolah dulu2.. Fuhh..memang banyak r.. tapi tak adala sampai macam ni sekali, pakai seluar pendek doe.. 
biase nya..budak2 siam je yg pakai macam ni.. kalau yg melayu pun.. paling kurang..
seluar panjang..rambut ikat je..
Tapi yg ni..aku bagi 5 bintang.. bodoh punya olang..
atas tutup..tapi bawah buka babe.. haha..

credit : sini
29 comments

OOOO...patutlah tak jalan. Drebarnya mati tershepittttt


Ada sekali tu ketua kampung orang asli telah dihadiahkan jam dinding oleh pihak tentera kerana menolong mereka dalam operasi. Alangkah bangganya ketua orang asli tersebut bila jam tersebut di gantungkan di depan pintu rumahnya dan orang kampung sering datang melihat jam tersebut seolah-olah barang hiasan kerana mereka pada masa tu tak tahu bagaimana menggunakan jam untuk melihat waktu.

Suatu hari anak ketua kampung tersebut memberitahunya yang jarum jam tu telah berhenti bergerak. Masa tu punyalah ramai anak buah dia kat halaman rumah sedang melihat jam tersebut.
Maka ketua kampung tu pun konon nak tunjuk terrorlah lalu dia pun menurunkan jam tersebut dari tempat penggantungan dan membelek-belek jam tersebut depan belakang. Beliau ternampak tempat bateri jam tersebut dan telah dengan tidak sengaja terkuis bateri itu terkeluar dari tempatnya.

Entah macam mana ada pulak bangkai seekor cicak di celah-celah tempat bateri tu...beliau pun dengan bangganya memberitahukepada anak-anak buahnya.

"OOOO...patutlah tak jalan. Drebarnya mati tershepittttt....!!"
2 comments

Jumaat, 19 Ogos 2011

Kisah di sebalik hari Jumaat..

Apa kena mengena mnatang ni dgan cite aku ni..?
Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada satiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka.. Perkara ini sangat membingungkan para doktor... Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut...

Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya... beberapa doktor bersiap sedia untuk mengenal pasti penyebab kepada kematian di katil tersebut. Seorang pesakit lelaki sedang tidur di katil misteri.

Masa berputar... pukul 08:00am.. 08:30am sehingga jam 9.00 am... tiba-tiba...... Pintu bilik ICU itu terbuka.... Kemudian masuklah Makcik Bedah.... Seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari jumaat.. Masuk... mendekati katil keramat tersebut... dan terus mencabut soket elektrik untuk alat bantuan pernafasan pesakit tersebut dan menggantikannya dengan 'plug vacum cleaner'nya...

Akhirnya ..punca diketahui.. Segala persoalan telah terungkai.. haha.. 

Just 4 fun k..  aku dapat ni di syok.com
8 comments

Kajian Aku Tentang ZINA : Kesimpulan tentang Isu ZINA


Ini adalah entry terakhir tentang isu ZINA.. Jikalau korang belum baca kisah sebelumnya..boleh terjah disini.. sini..dan sini..

Sebagai kesimpulan tentang isu ZINA ini.. 

Sejahat-jahat manusia pun, pasti ada pengampunan di sisi Allah.. --kecuali..firaun and the gang kan?--
Walau macam manapun, kita tak boleh hina mereka, mereka berdosa kerana ada peluang.., iman rosak dan nafsu menguasai diri.., jika kita sombong.., Allah sangat boleh buat korang yang pandang hina pada mereka terlibat dengan dosa yang sama macam mereka---nad'uzubillah..

Apa yang telah terjadi, dah terjadi, bertaubatlah.., kembalilah kepada Allah dengan sebenar benar taubat, Allah Maha Pengasih dan Penyayang untuk mereka yang menangis berlutut dan bersujud asalkan korang tiada syirik, sebelum jadi mayat…., kembalilah kepada Allah..

Sesesungguhnya manusia itu memang tak boleh tahan dengan ujian seks ini, kecuali yang kuat imannya, sebab tu ada golongan yang di tempatkan di bawah arays Allah dengan sejahtera di akhirat kelak kerena mereka di dunia dahulu adalah golongan yang menolak zina dengan berkata :
“kami takut kepada Allah” 
walaupun di goda oleh wanita cantik lagi bangsawan…

Beruntunglah lelaki itu dan beruntungkah wanita yang berkahwin dengan lelaki itu dan beruntunglah juga wanita yang sudi BERMADU dengan lelaki ahli syurga itu….

Korang pun biasa dengar kisah seorang wali Allah iaitu ahli ibadat yang hebat ibadatnya tapi akhirnya tersungkur di kaki wanita(berzina) dan mati masuk neraka…kan?

(cerita detail-boleh rujuk kitab dan ustaz)

Juga cerita malaikat yang mempertikaikan taubat seorang manusia lalu Allah menjadikan 2 malaikat itu sebagai manusia tapi kesudahan ceritanya mereka juga tersungkur di kaki wanita(berzina) lalu di azab sampai sekarang..

(rujuk kitab Harut dan Marut)

Fuhhh! Cuba korang bayang kan... Malaikat yang telah melihat alam ghaib boleh tumpas dengan ‘senjata setan', maka apatah lagi aku dan korang..

Maka untuk mengatasi masalah SEKS ini aku nasihatkan korang dan aku sendiri agar kita:
BUATLAH USAHA ATAS IMAN (beramal ibadat -bersolat, berpuasa, berzikir, berdakwah)

SAMPAI KAMU PENAT DAN LETIH SEHINGGA KAMU TIDAK BERUPAYA LAGI UNTUK BUAT MAKSIAT..

Dan kalau tak mampu juga..
Jalan Penyelesaian yang terbaik untuk masalah SEKS kerana dapat sempurnakan separuh ugama dan juga sunnah Nabi SAW..

Jawapannya adalah:
KAHWIN..



Rujukan tentang aku.. tentang isu ZINA : di sini dan sini..
16 comments

Khamis, 18 Ogos 2011

Terima kasih kerana telah menjadi sahabatku..



Ketika langit terlihat gelap tak bersahabat
Kau justru datang menghampiri
Jabat eratmu hangat alirkan darah pertemanan kita
Ketika banyak orang menyingkir
Bersembunyi mencari aman dibalik kontroversi langkah prinsipku
Kau tetap disana dengan senyum mu, beri ruang luas bagi privacy ku
Ketika taliku terputus dan aku meluncur deras kebawah
Kau spontan bereaksi tanpa diminta
Lemparkan pengait dan tali hentikan jatuhku
Ketika keindahan direpresentasikan dengan bunga-bunga indah
Kau justru tetap jadi dirimu, sebuah daun beri keteduhan disisi bayangmu
Alirkan frekwensi indah persahabatan, bukan sibuk warnai casingnya
Terima kasih kerana telah menjadi sahabatku..

sumber : FB
8 comments

Kajian Aku tentang ZINA. : Tips Mengelakkan korang Dirogol


Entry sambungan tentang penjelasan kajian aku tentang Zina.. seperti biasa, baca yg ini dulu di sini dan sini..baru korang faham dgan entry ini..

Tips mengelakkan korang dirogol or terogol..

Sekadar nasihat aku kat korang wahai para wanita, jangan bagi peluang walau sedikitpun untuk orang lelaki yang air sudah naik kepala-telur senak- lalu pangcutkan air mani ‘setan’nya ke dalam lurah ‘neraka’ korang…, jangan..jangan sama sekali..

Kita orang islam memang la ..di larang bersangka buruk, tapi bila masuk bab muhrim, orang perempuan kena bersangka buruk dengan lelaki bukan muhrim bila berdua-dua an, walaupun ustaz atau aku sekalipun..!!!

Eh, tak kanlah dengan bapakpun kena ada muhrim?
Ada baca berita tak?  : bapak rogol anak.(tapi tengok jenis bapaklah, kalau beriman dan air tak naik kepala takpe..)

Jangan pakai baju seksi walaupun depan bapak..
(pasal aurat ni aku malas nak tulis-dah banyak di debatkan orang)

Eh, tak kanlah dengan bapakpun kena tutup aurat?
Baca berita : bapak rogol anak.(tutup apa yang patut, jangan lah tidur just pakai kain tuala kat ruang tamu.., korang paham?)

Kalau berjalan, jangan berjalan seorang diri walaupun korang nak pergi masjid atau nak naik haji!!!
Ada cerita la.. seorang cikgu naik kereta seorang diri, kena sondol dari belakang, bila turun untuk check bumper kereta, lepas tu  kena rogol….

Ok.. aku ringkaskan yup :
  1. Jangan duduk berdua-duaan dgan bukan muhrim
  2. Tidak berpakaian seksi, menjolok mata
  3. Sentiasa menutup aurat
  4. Sentiasa berteman, walau hendak ke tandas sekali pun.
  5. Jangan terlalu mudah menurut pelawaan individu yang baru kenali umtuk makan, minum, bersiar-siar atau berkunjung ke rumah mereka.
  6. Awasi ahli keluarga yang kurang siuman agar individu tersebut tidak terbiar dan terdedah kepada bahaya rogol.Ini bagi mengelakkan individu yang kurang bernasib begini dari menjadi mangsa rogol.
  7. Jangan mudah terpengaruh dengan janji yang dibuat oleh individu lain, khususnya janji seorang teman lelaki yang baru di kenali. Pengaruh sebegini ada kalanya mampu membawa kamu di dalam perangkap bahaya. Justeru jangan mudah mempercayai janji untuk berkahwin dengan menyerahkan kehormatan diri kamu.
  8. Terlebih dahulu minta dan semak kad kuasa orang yang mengaku sebagai penjawat awam seperti polis atau pegawai pencegah maksiat sebelum mengikut arahan meraka.
Cis..kata nk ringkaskan? tapi dah jadi panjang lebar.. hehe..sory.. itu je yg termampu.. utk menunjukkan keprihatinan aku terhadap isu rogol sekarang ini.. 

bersambung lagi...
13 comments

Malam Pertama aku dan Si Dia..


Malam itu bulan mengambang penuh .. Sejuk dan sunyi ..Seolah-olah merestui apa yang akan aku lakukan
Namun jantungku berdebar kencang .. Aku tidak tahu bagaimana hendak memulakannya ..

Sejak awal malam lagi aku sudah mula risau... Pengalaman yang aku ada cuma dari cerita orang  dan dari dvd yg aku pinjam dari kawan aku je.... Dialah yang pertama bagiku.. Malam sudah hampir subuh .. Aku masih terpaku lagi ... Dapat aku rasakan kehangatan badannya di sisiku .. Orang lain semua masih tidur ..Kata orang inilah masa yang paling sesuai ..Sebelum subuh ..Sebelum matahari terbit.. ya..sebelum matahari naik..

Ahhhhhhhhh!! ... Aku lelaki ... Aku mesti boleh melakukannya ..Mesti mesti mesti ..Lagipun ini malam petama aku dengan si dia..Aku beranikan diri...Aku pandang saja...Dia diam saja ... Aku renung matanya .. Dia masih lagi  diam .. Aku tahu dia menunggu aku ..Akulah yang mesti melakukan ..Mesti mesti mesti ...Aku kan lelaki..

Denyutan jantungku bertambah kencang... Aku beranikan diri lagi ..Aku pegang kepalanya ...Dia masih diam ..Perlahan-lahan, aku raba belakangnya.. Oh! Dia bergerak ..Mungkin geli kot..Denyutan jantungku tidak terkira lagi .. Aku mengetapkan bibir aku.. menahan nafsu ku yg bergelora ni..

Aku pandang punggungnya yang bulat? besar? terlintas di fikiranku gatal di hatiku makin menjadi.. aku pegang punggungnya yang pejal tu.. aku dengar deru nafasnya.. jantungku hampir meletup.. aku rasa geramku tidak tertahan lagi.. kini aku sudah nekad aku nak pegang susunya ..ohhhh! Alangkah lembutnya ..alangkah halus kulitnya... ku ramas perlahan.. dia menoleh!! Hampir pengsan aku rasa... Namun aku tahu aku sudah bersedia .Dia tahu aku akan?..akan..?

Aku terus duduk ..Aku sudah tidak malu lagi... Aku sudah tidak takut lagi...  Aku kangkangkan kedua kakinya ..Aku letakkan kedua tanganku pada susunya yg Besar dan penuh.. aku ramas pelahan-lahan Lagi dan lagi..  Kini aku sudah tahu... Kini aku sudah rasa...  Bagaimana seronoknya.. Memerah susu lembu...

Huwaaaa... haha... Ni cite lama la bro.. aku dah banyak kali baca... huhu.. tapi.. aku sengaja post entry ni..sebab aku nk test keyword search.. haha.. aku dapat cite ni disini..
24 comments

Kajian aku tentang ZINA : Bagaimana ZINA Terjadi....


Sambungan untuk kajian aku tentang zina.. kalau korang belum baca yg sebelumnya, terjah sini.. ini sebenarnya entry lama  aku ..tapi aku cuba ringkaskan dan memberi nafas baru.. kerana sebelum ni.. aku main copy paste je..haha... hari ini.. aku akan cuba buat ayat aku sendiri.. kalau nk keterangan lebih lanjut tentang isu ZINA boleh terjah sini ..--rujukan aku--

Bagaimana ZINA boleh terjadi..?

Zina sebenarnya mudah sahaja terjadi.. seorang lelaki dan seorang popuan duduk bersama.. di tempat sunyi..so.. syaitan memainkan peranan ..last sekali Zina berlaku.. --mudah kan?--

Ini bermakna, jangan sekali-kali korang duduk berdua-duaan sahaja walaupun dengan ustaz atau ulamak dan dengan bapak saudara atau ayah atau abang, jangan sekali kali kerana setan ada antara korang semua..

Lelaki + wanita :
=Lelaki+setan+wanita
=Setan+lelaki X wanita+setan
=Kepala yang macam kepala setan masuk ke dalam lubang yang macam lubang neraka
=Masuk neraka jahamam!!!

(formula setan)

Lain lain cuba korang rujuk berita yang aku ingat-ingat lupa di ambil dari akhbar tempatan :

Seorang lelaki bagi minum minuman sehingga korang orang perempuan jadi pengsan, apa lagi bawak rumah sewa dan rogol secara bergilir-gilir, ikut turn ke , ikut abjad ke , ikut angka giliran ke , ikut saiz ke, lantaklah….

Seorang pakwe mengadu telurnya sakit kepada aweknya, sebagai simpati si awek sanggup tolong hilangkan senak telurnya dengan cara membuat air mani dalam telur itu keluar, mula mula oral seks, lepas tu..argh tak payah cerita..

Seorang aweks dating bersama pakwanya, dah banyak kali pakwenya ajak berzina, tapi si aweks menolak, satu hari si pakwe bawak aweks ni dating dalam kereta dalam hutan, dan ugut jika si awek tak nak berzina, maka si balaks ini akan tinggalkan dalam hutan, kerana takut..berzinalah mereka..

Seorang wanita yang ‘cantik’ telah di puji oleh seorang ‘pengarah filem’, lalu uji bakat di adakan dalam hotel, untuk berlakon mestilah mempunyai body yang cantik dan tiada parut, wanita itu bersetuju untuk di ambil gambar dalam keadaan separuh bogel, bila dah macam tu, si ‘pengarah filem’ ini suruh wanita itu buat pilihan, samaada nak oral seks, atau kena rogol, tak payah cerita apa jadi, wanita ‘cantik’ sila berhati-hati bila di puji…

Jumpa kali pertama tak pegang, tak ambik kesempatan, wanita tu mulai percaya itulah lelaki beriman, jumpa kali ketiga kena rogol beramai-ramai..

Sedang aksyik bercumbu dalm kereta, datang sekempulan pendatang asing pecahkan kereta, belasah lelaki dan rogol aweknya depan lelaki tadi, (moral, jangan dating dalam kereta..)

Seorang dreber bas yang matanya selalu melihat masyarat terasa stim tengok pakaian anak anak muda, bila ada peluang di rogolnya penumpang yang bertudung kerana hanya mereka berdua ada dalam bas.

Di waktu pagi, cuaca sejuk, zakar lelaki akan tegang, so ada yang kena rogol bila berjogging di waktu pagi… jangan jogging seorang diri..

Pasangan berkhalwat di serbu lalu ada pasangan yang sembunyi di luar tingkap dengan bergayut pada selimut, tapi terlucut lalu jatuh dan jadi mayat dalam keadaan yang cukup mengaibkan..

Pengawal keselamatan yang duduk dalam pondok seorang diri dah puas melancap, bila ada peluang nak rasa nikmat sebenar, so budak sekolah yang bersendirian jadi mangsa..

Emak benarkan bapa rogol anak dengan alasan takut suaminya kahwin lain…
Dan lain lain...

Ini semua adalah bagaimana ia terjadi ..kesan dan akhibat zina.. so korang fikir-fikirkan lah.. bukan niat aku nak menakut-nakutkan korang semua terutama kaum popuan, tapi inilah kenyataannya.. Sebab aku sendiripun belum mampu utk menahan godaan nafsu syaitan ini.. Aku cakap memang senang r.. semua orang boleh cakap.."aku tak nk berzina" tapi bila tiba waktu dan masa yg sesuai .."Argh..best "
mungkin ayat itu yg akan keluar dari mulut kita.. Oleh itu cegahlah sebelum terlambat..

bersambung....
21 comments