Tip Hilangkan Boring di Waktu Tengah Hari.

Sambungan daripada  tip hilangkan boring diwaktu pagi
Jika korang sedang bekerja, apa kata waktu rehat tengah hari, korang pergi lepak tepi pantai, ambil beberapa keping gambar mengunakan Handphone bagi menunjukkan  kewujudan korang di sana, lepas dah hilang  boring, baru masuk kerja, lewat sikitpun takpe, bila bos tanya kenapa masuk lewat?

Korang cakaplah:

“Saya terpaksa masuk lewat kerana terpaksa bertungkus lumus menyelamatkan ikan paus yang terdampar di laut pulang ke pangkuan ibunya, tapi dah lama tunggu, takde pulak ikan paus yang sedia membunuh diri”

Lalu korang tunjuk gambar tepi pantai pada bos, dan apa sahaja reaksi bos korang, korang terima je..  boring korang  tentu hilang, he he ..

Satu lagi,  jikalau korang ni, masih belajar. Bila tiba je  kelas korang yg memang rasa boring, contoh subjek anatomy @ signal.. Mula-mula Korang kluar dari pintu belakang bilik lecture, korang pergilah menyanyi dekat beranda kelas, Menyanyi dengan kuat ok. Biar sampai satu bangunan mencari-cari, suara sape la tu ..?
Lpas tu, korang masuk semula bilik lecture, korang tanya r member sebelah.

Eh, sape yg menjerit melolong kat luar tadi eh?

Kalau member korang tak beri respon, korang buat muka blur, dan cuba fokus pulak untuk sambung study.
Kalau member korang balas pertanyaan korang tu.. korang buat-buat tak dengar je.. haha..

Demm!!.

Bersambung...
Tip Hilangkan Boring di Waktu Tengah Hari. Tip Hilangkan Boring di Waktu Tengah Hari. Reviewed by Zul fattah on 8:24:00 PTG Rating: 5

36 ulasan

  1. haha..aku kalo bosan,mmg aku kuar dr kls jap
    merayau2 dlm 10 minit pastu msk balik...
    stkt ni lecturer ta pnah bising lg...

    BalasPadam
  2. gua kalau boring tengahari wa start keta wa balik layan tilam dulu..nikmat!lu cuba.

    BalasPadam
  3. hahahaha..ni keje giler namanyer wehh...

    BalasPadam
  4. haha...tips paling.....SENGAL..haha~

    BalasPadam
  5. haha , lepas tu kne pelempang . hehe :)

    BalasPadam
  6. itu nak 'mencapab' *mencari publisiti* namanya. hahahah...

    :p

    BalasPadam
  7. yo la, mmg ilang boring sbb kena penampau jepun dengan bos...

    BalasPadam
  8. esok aku try la..tgh hr mmg bosan kat opis haha

    BalasPadam
  9. ini namanya mintak terajang adela ! sengal !

    BalasPadam
  10. cikgu mana la yg ajar mg ni weh?? huhuk

    BalasPadam
  11. hahaha kemain bijak lagi :P


    luv,
    cik ana

    BalasPadam
  12. kalo laut tu jauh memang aku tak balik kerja teros
    kalo nyanyi kat luar kelas terus bukak set karaoke lah
    kakaka

    BalasPadam
  13. Apa la susah sgt.... Bagila yg senang.... Kalau kat kelas, lastik whiteboard ke. Kalau kat opis, ajak bos lawan main mata ke. Hheee

    BalasPadam
  14. Bimbang nanti boss keluarkan arahan suruh buat pemeriksaan kesihatan kat tanjong rambutan...

    BalasPadam
  15. kalo atok boring di waktu malam? huhu

    BalasPadam
  16. haha. tak betul je menjerit kuat-kuat. kalau duduk dekat tempat yang tak ada, munasabah la juga. tapi dekat sini tak ada pantai. tak best! >.<

    BalasPadam
  17. haha...sengal . sesapa berani bolehlah cuba!!

    BalasPadam
  18. wahahaha.. klu opis jauh dr pantai mcm mane? tp idea utk budak study tu BEST & COOL giler... hahahaah

    BalasPadam
  19. ala tak pyah cakap ikan paus nak bunuh diri, cakalah awek nak bunuh diri, tentu ngan bos sekali nak join hahhaa

    BalasPadam
  20. masih cuba mencari2 motif tips ni.




    ok. tak jumpa.

    BalasPadam
  21. hehehe..kalau jawab macam tu dgn bos...pang...kene pelempang..hehehe..:)

    new entry :: Diam Tanpa Kata ツ

    BalasPadam
  22. da sah sah bos tu suh ko smbung slmtkan ikan paus tu da~ berguling guling aku gelak da~

    weh aku nak try la yg nyanyi tu~ko rs pakgad kejar aku tak~

    BalasPadam
  23. eh2..adew pulak gitu...
    hahahaha....
    terbaik la weh :D

    BalasPadam

Terima Kasih :D

Search Blog