Tip Hilangkan Boring di Waktu Petang.


Setelah selesai melakukan aktiviti yg menghilangkan boring di waktu pagi dan tengah hari, hari ini, aku nk bagi tips sikit untuk waktu petang pulak. Harap2 korang sudilah amalkan.. hehe

Ok, ini untuk orang yg ada kereta, tak kiralah kereta wira ke, waja ke,  kereta sorong ke, atau kereta mainan. Asalkan ianya sebuah kereta yg boleh dibawa bersama-sama korang.

Pastikan kereta korang ada satu tong besar dan pastikan jugak tong itu penuh berisi RO water. Sekepulangan sahaja korang dari kerja, jangan terus balik rumah, sebab jalan biasa sesak dan itu akan memboringkan korang, maka kali ni, korang kena ikut jalan kampung yang terdekat, tak kiraler kampung siapa-siapapun, kampung orang aslipun takpe.

Bukan apa, kat kawasan kampung, biasa penduduk di waktu petang akan habiskan masa dengan membakar sampah, walaupun niat murni mereka adalah untuk mengurangkan beban Majlis Perbandaran atau mempupuskan nyamuk untuk mengawan, tapi membakar sampah secara terbuka sebenarnya merbahaya kepada atmosphera bumi, dan silap gaya akan mempupuskan manusia.

Maka jika korang nampak orang kampung sedang membuat pembakaran terbuka, korang terus pergi padamkan api itu dengan menggunakan RO water, dan bagi sikit ceramah tentang bahayanya pencemaran akibat kebodohan rakyat negara dunia ketiga, juga ceritakan kesan CFC kepada molukul ozon, yang mana apa sahaja reaksi orang kampung, boring korang tentu hilang, ye tak?!!!

Bersambung...
Tip Hilangkan Boring di Waktu Petang. Tip Hilangkan Boring di Waktu Petang. Reviewed by Zul fattah on 7:28:00 PTG Rating: 5

31 ulasan

  1. aku tade keta n ta rety bwk keta...
    kalo aku boring ptg2,aku kacau adik aku yg nk SPM tym die nk bljr...die mrh,lg aku suke...hahaha

    BalasPadam
  2. ms time single klu boring mesti drive tak tahu mana nak tuju.... huhu

    BalasPadam
  3. cehh haha ingatkan nak suruh g tadah air tepi jalan..hahaha

    BalasPadam
  4. ye betullll en Fattah!!. hahah.. :p

    BalasPadam
  5. err.....tapi nanti atok kena sumpah klu buat

    BalasPadam
  6. klo nak bg ceramah kat dorang, xboleh sgt guna term sains nie..mesti bingung makcik pakcik tu...haha!

    BalasPadam
  7. hahaha..nanti kena pelangkung dgn org kampung.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  8. salam zul...betul ckp nasz kat atas ni...kang kena pelangkung ngan org kg baru tahu...:)

    BalasPadam
  9. Pulak... Cam tu ke? Nanti aku cuba agak-agak kena kejar ngan orang kampung tak, hehe

    BalasPadam
  10. hamba sgi orang kampung akan masukkan je orang tu dalam tempat bakar sampah tu jika dia berbuat sedemikian..hehehek

    BalasPadam
  11. menyerah diri utk dapat penampo.haahhaha

    BalasPadam
  12. Lepastu dierang bagi makan parang.. haha...

    BalasPadam
  13. nanti ada yg nak kena pelangkung agaknya...he3

    BalasPadam
  14. hahahaha ada ke org nk buat keja tue? kalo sis duk kat rumah layan anak lg best.. sure hilang boring.. opssss lupa lak zul xde anak lg hehehehe jgn mare haaaaa ;)

    BalasPadam
  15. bagi ceramah tuh x boleh blah.. hahaha~..

    BalasPadam
  16. boring hilang pastu keje bako oleh org kg tu. kan.kan.kan.

    BalasPadam
  17. good idea. tapi adakah semua orang disitu bisa menerima ceramah kita? :) mentaliti manusia kan berbeza2 ;)

    BalasPadam
  18. xtvt yg blh mncetuskan 'perang' :P

    BalasPadam
  19. wah...cantik la tips..

    boleh kurangkan pencemaran..^^

    BalasPadam
  20. banyakknyaa tip hilangkan boring ye =)

    BalasPadam
  21. aku fikir knpa la nak bawa RO water...rupanya kena padamkan api...hahha..

    BalasPadam
  22. tips yg tak melibatkan kos ada? hheee

    BalasPadam
  23. hahaha~ tak penah aku terpikir nak hilangkan boring camtu~

    BalasPadam
  24. hohoh
    yg nie kelakar
    silp2 tgh bg cermh tu
    orng kmpg da blah dlu

    BalasPadam
  25. Haha~ lucu2..

    Kang kena siram dengan air siram pokok bunga dan simbah dengan air basuh kereta plak. Haha~

    BalasPadam
  26. hahaha...
    betul2 sesuai buat cenggitu..
    sedang membayangkan ai sedang menyiram kat tempat pembakaran sampah yang dibuat oleh makcik pakcik kat rumah dorang.. mau kena kejar dengan dorang..

    BalasPadam
  27. hahahaha...orang kampung msti angguk je memanjang sbb xpaham..haha

    BalasPadam

Terima Kasih :D

Search Blog