+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 18 September 2011

Si Kembar Paling Luar Biasa di Dunia..

10:57:00 PTG

Share it Please


Si kembar yang paling luar biasa di dunia, orang-orang yang kembar identiti, ada begitu banyak orang kembar di dunia yang memiliki banyak persamaan. Biasanya mereka memiliki penampilan fizikal yang sama. Kembar itu sendiri memiliki banyak jenis seperti kembar siam seperti ini dua gadis dari Britania. dan juga seperti kembar ajaib palsu yang dibuat oleh photoshop. Jadi bagaimana dengan kembar di dunia yang paling luar biasa? Inilah terkaya, berat, tertua, terpendek dan kembar tertinggi di dunia, cekidot…

1. Kembar Terberat


Billy Leon McCrary dan Benny Lloyd McCrary dikenal sebagai kembar terberat dalam sejarah dunia. Keduanya lahir pada tanggal 7 Desember 1946, Billy meninggal pada tanggal 14 Juli 1979 dari cedera yang diakibatkan dari sebuah aksi yang salah sementara Benny meninggal pada tanggal 26 Maret 2001.

Billy mempunyai berat 743 pounds sementara Benny 723 pounds. Pada tahun 70an, si kembar berkeliling dunia sebagai tim tag gulat mitra. Mereka menyebut diri mereka kembar McGuire karena penyiar di negara-negara asing mengalami kesulitan mengucapkan McCrary. Mereka juga terkenal karena aksi sepeda mini.

2. Kembar Tertinggi

James dan Michael Lanier Lanier dikenal sebagai kembar identik tertinggi di dunia dengan 7,6 kaki. Keduanya pemain bola basket yang sangat bagus dan bermain untuk perguruan tinggi masing-masing. Tetapi mengap si kembar tertinggi ini tidak terdaftar sebagai orang tertinggi dalam sejarah?Hari ini i-dus.com bertemakan tentang”Inilah 5 Kembar Yang Paling “Ter” di Dunia

3. Kembar Tertua


Kembar tertua didunia Qiao Senior dan Qiao Junior lahir pada tanggal 18 Juni 1905, di Weifang City, Cina timur Provinsi Shandong. Kedua nya pada tanggal 18 Juni 2009 berumur 104 tahun. Mereka mengatakan bahwa mereka masih sehat, aktif dan yang terbaik dari pasangan.

4. Kembar Terkaya


Pada usia 20 tahun Mary Kate & Ashley Olsen adalah kembar terkaya di dunia dengan memimpin kerajaan ritel kembar Dualstar Entertainment Group. Didirikan pada tahun 1993, harganya $1 Miliar atau senilai barang dagangan di seluruh dunia setahun. Mereka berbagi peran di acara TV Full House. Sejak saat itu, Mary Kate dan Ashley melanjutkan untuk menciptakan kerajaan remaja, dengan pakaian, buku, parfum dan sepatu.


5. Kembar Terpendek


John Rice dan Beras Greg dikenal sebagai kembar terpendek di dunia dengan tinggi 2,10 kaki. Mereka lahir pada tanggal 3 Desember 1951 di West Palm Beach, Florida. orang tua biologis mereka meninggalkan mereka pada saat umur sekitar sembilan bulan, para dokter dan suster merawat mereka. Di perguruan tinggi mereka menyadari bahwa mereka mempunyai kelebihan dalam bidang sales atau penjualan dan keduanya memiliki karier yang baik.

Sumber : worldmustbecrazy.blogspot.com

36 comments:

  1. haha amazing.

    well..kembar terhensem tak ade ke?

    :p

    BalasPadam
  2. Sini tengok kembar ni pulak. Heee ^__^

    BalasPadam
  3. mesty kau paling suke mary kate ngn ashley tu kn???

    BalasPadam
  4. banyaknye kembar.muka sebijik gile!

    BalasPadam
  5. twins are everywhere...hihihihi

    BalasPadam
  6. Seronok rasanya kalo ada adik beradik kembar. tp lg seronok kalo kembar kaya raya. kahkah

    BalasPadam
  7. yg kembar kaya raya tu paling best..huahuahua

    BalasPadam
  8. heheeh..doa2 la ko nty dpt ank kembar ye eheh

    BalasPadam
  9. kalau hg nak tau, kembar terkaya tu awek aku. kahkahkah :D

    BalasPadam
  10. amazing!best kot kalau ada kembar..:)

    BalasPadam
  11. baru tau pasal nie..thanks for sharing..
    ~Mary kate & Ashley olsen tue yg paling cute...=)

    BalasPadam
  12. kaklimah p0n ad membe kembar..kembar p0mpuan..dua2 besfren kaklimah ^_^

    BalasPadam
  13. best gop kalo dpt ank kembar..huhu..nk ad kembar sndirik xdpt dh

    BalasPadam
  14. mcm mana perasaan jadi kembar ye ? hurmm

    BalasPadam
  15. kembar tertua tuh paling sweet!! XD

    BalasPadam
  16. amboi. banyak nya kembar.. fuh.

    BalasPadam
  17. salam ...wah gambar kembar ni semuanya aneh2 ye...betul2 luar biasa...:)

    BalasPadam
  18. uniknya kembar ciptaan dari-Nya.. ^^,

    BalasPadam
  19. Sepupu gua kembar tak leh berpisah...he he

    BalasPadam
  20. best ke kalau ada kembar. tak tau lagi. tapi best tengok pasangan kembar. serba serbi sama.

    BalasPadam
  21. mcm2 ye..tapi dlm keluarga x de kembarlah

    BalasPadam
  22. tingin nak ada anak kembar..eh..?? hahahaha...

    BalasPadam
  23. nice info,,,
    leh share dgn ank2 murid ni,,, :)

    BalasPadam
  24. zul ko nak kembar pa lak???kita kembar tak seiras nak...hahahaha pada hal jarak umur jauh kot...hahahah ye ke???hentam jelah labu... :)

    BalasPadam
  25. awww, they look so sweet! esp yg tua tu. aww bless them

    BalasPadam
  26. kembar terberat tu memang pelik.

    BalasPadam
  27. bestnyer ade kembaq..huaaaaaaa

    BalasPadam

Terima Kasih :D