+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 2 September 2011

Nak kaya cepat-cepat, Tapi nak mampos lambat lagi.. Macam mana ni?

7:41:00 PG

Share it Please

muka pakcik google sebenar..


Sempena hari jumaat ni.. hari ni hari mulia bro.. haha.. penghulu segala hari..  aku nak tanya sikit? korang pernah ke kena tipu oleh seseorang?

errr, aku mengaku.., aku selalu gak kena tipu oleh syaitan dan kadang kadang hidup dalam rasukan iblis..,
tapi aku bukan nak cerita pasal setan yang mengalir dalam darah ni..., aku nak cerita pasal setan yang bertopengkan manusia.. 'setan' yang cukup handal menipu, kalau boleh semua orang di tipunya, aku baca paper, golongan yang kena tipu bukan setakat budak kampong yang bodoh alang dan baru nak baligh, atau orang tua kampong yang naïf lepas manopous, tapi yang kena tipu tu termasuklah budak universti, doctor, prof, malahan  pakar motivasi pun kena tipu.. ish ish ish....

Maka aku buat kesimpulan, bahawa orang yang kena tipu bukanlah kerana orang tu bodoh bangang atau berotak slow , kerana yang ada degree phD pun berlambak kena tipu, tapi orang yang kena tipu biasanya adalah kerana mereka ada penyakit wahan‘kot’

Apa itu penyakit wahan?, wahan adalah nak kaya cepat-cepat, tapi nak mampos lambat lagi, kalau boleh nak delay 100 tahun…!

sekian ---< entry yg entah apa2?

19 comments:

  1. orang yang baik selalu kena tipu..macam aku lah..aku kan baik..selalu kena tipu.hahahhaa

    BalasPadam
  2. Salam;
    -Bagi yang berajakan duit memanglah selalu kena tipu.

    BalasPadam
  3. ayo baru nampak..adeh tq..nak kena buat jugak la..balas balik..macam mana nak buat tu..haha

    BalasPadam
  4. moga-moga dijauhi sifat wahan ni >_<

    BalasPadam
  5. setakat ni xkena lagi penyakit tuh

    harap2 sampai bile pun tak kena penyakit -_-'

    BalasPadam
  6. Kalau kita nak beli atau labur dlm sesuatu perniagaan, kita kena survey betul2 supaya kita tidak tertipu...jgn mudah percaya ckp manis orang, nanti kita yg kena tipu...

    Lagi satu, budak baik selalu je kena tipu kan...huhuuh

    BalasPadam
  7. org yg ada penyakit 'wahan' tu 1 hal la..tp lg 1 hal yg si penipu ni..dh xde keje lain agaknya nak menipu je..

    p/s : hidup bersederhana tu kan labih baik :)

    BalasPadam
  8. selamat hari raya dari nad sekeluarga..lewat blogwalking..hehe..

    ps :: abah yang stay dengan nad sekarang...arwah ayah kandung stay di n.9..nad ada 2 mak dan 2 ayah..^^

    BalasPadam
  9. hahaha.. setuju. pandai macam mana, atau bengap macam mana. masing2 nak kaya cepat tp nak mati lambt. harap dapat hindar dari penipuan yang menyeramkan. :)

    BalasPadam
  10. kecuaian buat kita senang kena tipu..kan.. jd kne selidik betul2 semua bnda seblum ditipu..hahaha

    BalasPadam
  11. haishh..macam2 jenis manusia zaman sekarang nie..apa yang penting diri sendiri kena sedar diri dulu oke :)

    BalasPadam
  12. aku paling terkesan dngn kisah bdk melayu pempuan yang kne penjara seumur hidup lepas kne tangkap kat airport china...kesian weehh disebbkan kepayahan cari kerja & org tu menggunkan bdk2 cm ni..sedayyy~~

    BalasPadam
  13. wahan sejenis penyakit merbahaya

    BalasPadam
  14. tak payah nak caya kat sapa2..
    tak kena tipu..
    =D

    BalasPadam
  15. kat mana2 pon ada penipu macam ni...haha...

    BalasPadam
  16. sekurang-kurangnya kamu kaya dengan followers!

    BalasPadam
  17. @uncle gedek : ini bukan follower la.. mereka semua sahabat saya.. termasuk uncle sendiri.. haha..

    BalasPadam
  18. ok, ak mmg slalu kne tipu
    damn!!!!
    hahaha

    BalasPadam
  19. kene kuarantin org2 yg saket wahan nih...

    BalasPadam

Terima Kasih :D