+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Selasa, 23 Ogos 2011

Tak habis-habis dengan awek cun la.. Oh!! Demm..

6:31:00 PTG

Share it Please

eee..geram tengok menatang ni..rasa nk makan jew.. ngap2..

Aku macam tak beberapa berkenan la..  kalau korang anggap aku adalah seorang pendaqwah @. ustaz  bila korang baca blog aku, aku tidak berdaqwah melalui blog…aku bercerita .. cerita sahaja…  just nk melapaskan tension dgan mengingat sesama kita je..
 

Blog aku ni hanya sekadar satu pilihan, korang boleh pilih mana2 blog yg korang suka, ada blog cerita pasal lembu berlaga, pasal penyakit kuku dan kulit, pasal wakil rakyat yang baik, cerita seram nak mampus, org miskin tak de pakaian atas katil, ulasan filem yang dah tengok, ada copy/paste, ada yg forward-mengforward, ada lawak bangsat dan.. dan, blog aku mencelah dengan kata2, dan kini ianya menjadi satu memori buat aku... Aku juga tak nafikan, ada juga artikel di dalam blog ini, just aku copy, aku edit sikit dan aku paste.. Asalkan ianya menjadi tauladan buat aku... dan mampu mendidik diri aku ...
 

Ini adalah satu pilihan..aku tak paksa korang, korang datang aku hargai, koranglah sahabat aku (dunia akhirat kononnya dan harapnya)…bila aku menulis dari segi sunatullah, aku rasa puas, pernafasanku yang tidak terkawal menjadi lancar dan tenang, bulu rumaku yang tegak berdiri menjadi kendur kembali,…bila korang memuji (moga segala puji takku meninggi diri) aku rasa puas(jujur), kalau korang mengkriktik atau melaknat, aku anggap ada something Allah nak info kat aku (moga dapat kuhadang tikaman dari belakang).dan aku bahagia di alam blog ini bila aku tahu ada segolongan manusia wujud dan membaca blog aku,

Korang tahu tak bila korang habiskan masa baca blog aku korang akan jatuh cinta dengan aku?, bila korang banyak baca hadith korang akan jatuh cinta dengan Nabi, dan bila korang Selalu-selalu baca Alquran , korang akan jatuh cinta dengan Allah, alahai, apa apa buku pun kalau korang baca pasti korang sukalah kat penulis tu, dulu masa aku kecik, aku suka kat tony wong sebab hari2 aku baca komik dia…

Lepas tu tiap2 hari baca hadith Nabi dalam ½ jam,(kalau tengok Nora Ellena 1 jam tau!), dan bagi yang dah kahwin, bolehlah baca kuat2 supaya anak bini korang boleh dengar, ni sunnah , sahabat buat...
 

Dan kalau ada masa( kalau ada sumur di ladang) jengahlah blog aku he he he(promote) ….lepas tu kalau aku salah korang betulkanlah, kalau korang nak marah, korang boleh caci, laknat, , tak baik pendam2, boleh membawa kepada kematian, jadi mayat, mayat di makan ulat, ulat menjadi rama2, begitu je habis kehidupan korang
apa aku merepek ni…



Hoho..sebenarnya.. aku just nak ucap...Selamat Berbuka Puasa  je... haha..
Sory aku melalut petang-petang ni.... maklum la.. baru lepas tengok awek comel dalam blog Firdaus tadi..
Erm...membuatkan air aku, naik di kepala lagi.. susah nk bernafas ni.. Arghh... tolong...tolong... okbai...
Oh!! damm..

10 comments:

  1. hehe ingatkan nk oyak apo.. tp bagus la ado selitkan hadis.. untuk peringatan bersama ... selamat berbuka

    BalasPadam
  2. aq suka bca blog kow.entry ko best2,,

    BalasPadam
  3. hehe betul. itu juga salah satu cara mendekatkan diri dgn Allah dan Nabi, dengan membaca Al Quran dan hadith.. :)

    BalasPadam
  4. haha kiranya ko jatuh cinta kt tony wong la dulu2 ?? hahaha

    BalasPadam
  5. blog awk best la...
    mmg la gaya awk menulis 2 kdg2 mcm err,mcm..ntahla...
    tp sy still ske bce entry2 kt blog awk!
    Dlm nakal t'selit pengajaran sbnrnye :)

    BalasPadam
  6. err..starting kau macam marah..haha..asal..asal?? :D

    BalasPadam
  7. @alif haris : haha..bukan jatuh cinta, nk gadai maruah aku kat tony wong.. ko gile apa, dia tu laki la..

    @syrupmasin : bukan marah pun.. just bagi feeling cikit.. sebab banyak sangat komen, kata aku ni dah macam ustaz, post entry agama dan daqwah je.. huhu..
    layak ke aku jadi ustaz..?

    BalasPadam
  8. yang lain... thanks yup..sudi support blog aku yg tak seberapa ni.. huhu..
    happy blogging. dan jom jadi kawan aku..

    BalasPadam
  9. manusia slalu lupa..so kita kne la saling ingt mngingat kn.. ;)

    ...blog ni dh bertukar ye...dh pkai 'baju raya'..hehe..

    BalasPadam
  10. tak pe la..ingat mengingat..

    wah,tukar layout,,,masuk td cam pelik ja..
    ingat salah blog..^^

    BalasPadam

Terima Kasih :D