+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 28 Ogos 2011

TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA anjuran ISLAMIC RELIEF MALAYSIA

10:24:00 PTG

Share it Please
Ini adalah sticky post.. entry terbaru..sila scroll ke bawah..

Ini adalah saudara kita..saudara seagama kita.. namun apakah tanggungjawab kita sebagai umat Islam..
Marilah kita sama2 menyokong Tabung Kemanusiaan Somalia anjuran IRM ..

Sebagai seorang blogger, aku merasa terpanggil untuk menyedarkan orang ramai yg masih leka dgan dunia.. yg masih sibuk dgan urusan peribadi.. Apa salahnya kita menderma RM10 setiap sorang utk membantu saudara kita..

Ok la.. Jikalau anda semua berminat untuk menderma.. sila ke laman web ini..


Hanya ini yg mampu aku lakukan..  


53 comments:

  1. kesian kan dyorg..nak tolong ta belajar lagi..duet pon mak bapak bg lg..adoii

    BalasPadam
  2. @syrupmasin : x boleh la cakap kecian.. ni hanya ujian Allah..
    pasal duit...ini derma seikhlas hati.. nilai kecik tapi niat besar..dapat pahala besar woo..

    BalasPadam
  3. untuk tahu pasal innity dan syarat, meh baca ni Syarat Baru Untuk Pakai Innity Ads

    perbandingan innity dan nuffnang kat sini Nuffnang Dan Innity

    BalasPadam
  4. ada juga join charity kat sini

    BalasPadam
  5. kena syukur sebab bleh makan minum dengan senang hati...

    BalasPadam
  6. kita patut bersyukur...kerana Allah tidak menguji di negara kita camni....

    BalasPadam
  7. waaa..bek hati sungguh ko eyh..segan plak aku...tapi susah gak teka teki ko ni..ade banyak jawapan..lepas zohor nanti aku jawab, mudah-mudahan mendapat petunjuk untuk teka teki ko neh...aminnnn

    BalasPadam
  8. wei siyes sedih aku tengok rakyat somalia neh..

    BalasPadam
  9. aku nak jawab teka teki ko tu..jawapan aku tiket bas..btol ke tak?

    BalasPadam
  10. @Oligo : salah r..sila cuba lagi..?
    dan kenapa ko jwab yiket bas..?

    BalasPadam
  11. bersama kita sebarkan info ini .. huhu
    kasihan dorang ,

    BalasPadam
  12. kita sepatutnya bersyukur diatas kemakmuran dan kemewahan negara kita skrg....!!!errr....nak derma tak mampu...hanya doa yg mampu kuhulurkan....!!

    BalasPadam
  13. tolong selagi yg mampu :)

    BalasPadam
  14. kita ni dah cukup mewah.deorang tu lebih susah dari kita
    :)

    BalasPadam
  15. wei, aku rase aku tau jawapan teka teki ko, tapi aku tak ingat.hehhehehe..sakit kepala

    BalasPadam
  16. @Oligo : ko cari la dulu.. aku bagi masa ko dua hari lg..
    kalau dapat jawab..aku promote blog ko di blog aku ni.. amacam..

    BalasPadam
  17. da masuk list...

    http://pandapino.blogspot.com/

    BalasPadam
  18. blog korang dah ada dalam list.....
    http://www.dezamancottage.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html

    BalasPadam
  19. aik...mane shoutbox nye fattah oi....!!

    BalasPadam
  20. @alif : aku dah buang lama dah.. haha.. x de function kot

    BalasPadam
  21. alhamdulillah kita masih cukup semua..

    BalasPadam
  22. tunggu giliran ye fattah...tak lama lagi dah tu rasenye..

    alif pun tengah nak buat cepat2 untuk semua kawan2 yang alif kasihi sekalian..huhu...

    BalasPadam
  23. semoga ada yang prihatin dengan nasib mereka mnyumbangkan sedikit sebanyak bantuan sekadar termampu...

    BalasPadam
  24. ya.masyarakat sekarang boleh dikatakan kurang prihatin dengan isu ang sebegini.Moga-moga masih ada yang punya kesedaran uutk menghulurkan beban mereka.Insha Allah :)

    BalasPadam
  25. Ouhh, somalia.. InsyaALLAH..selagi hidup kita bantu..

    BalasPadam
  26. wlupon diowg sush p diowg sntiase b'syukur dgn bntuan yg diowg dpt..p npe kite yg sntiase dpt ape yg kite nk sntiase rse xckup?? (ckp psl diri sndri)
    :(

    BalasPadam
  27. insyaALLAH..nk doodle free jom laa

    http://merahitujambu.blogspot.com/2011/08/doodle-free-di-hari-raya.html

    BalasPadam
  28. Salam;
    susah2 sangat promote je kat ebay.com.my...hahahahaaaaa.

    BalasPadam
  29. http://indahhiasan.blogspot.com/2011/08/senarai-nama-pemenang-ga-aku-beli-ke.html

    BalasPadam
  30. Salam idulfitri, maaf zahir dan batin yer... dari Santri Nurul Iman.

    BalasPadam
  31. sama-samalah kita. btw, thanks for ur suggestion about popup window :) already change it :)

    BalasPadam
  32. insyaallah menderma seikhlas hati

    BalasPadam
  33. Salam ... semoga kita dapat berikan apa yang terboleh.

    www.hasrulhassan.com

    BalasPadam
  34. salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
    kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html


    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html


    p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))

    BalasPadam
  35. ya...walaupun kita tak mampu nemderma dengan wang ringgit...ada banyak lagi cara yg kita boleh menderma...seperti berblogging.kita dapat menarik orang untuk menderma...betul tak.

    selamat hari raya maaf zahir batin dari http://malaysiascore.blogspot.com

    BalasPadam
  36. Sedikit sebanyak dengan menderma ni boleh kurangkan beban mereka setakat yang kita mampu...

    BalasPadam
  37. bersyukur dapat hidup bumi bertuah ni

    BalasPadam
  38. Kesian sungguh mereka tu...jgn biarkan politik negara kita menjadi tidak terkawal,ketepikan isu2 yg mendatangkan keburukan, peperangan, dan permusuhan antara rakyat dan negara luar...bersyukur dgn keamanan kita..

    BalasPadam
  39. bersyukur sgt dgn kelebihan yg kita nikmati...semoga ramai yg sudi membantu mereka..

    BalasPadam
  40. alhamdulillah ... semoga nasib diorg makin bertambah baik ... insyallah !

    BalasPadam
  41. insyaallah
    ramai yang akan membantu
    :-)

    BalasPadam
  42. bagus program macam ni.. :)

    BalasPadam
  43. syukur..aku sedekahkan doa semoga dorg dimurhkn rezeki.. :D

    BalasPadam
  44. kesian mereka.
    macam mana la aku boleh tolong ni.
    belajar lagi ni.

    BalasPadam
  45. kesian diorang..
    semoga semakin ramai yang ringan tgn untuk menghulurkan bantuan

    BalasPadam
  46. maaf saudara lewat membalas kembali komen,maklum la nak raya kan..so komen anda dibalas jua http://www.blogger.com/comment.g?blogID=5414274998667409700&postID=8329060629334513514&page=1&token=1314514823767&isPopup=true

    BalasPadam
  47. mereka mati kelaparan..
    kita mati kekenyangan..

    memang beza...

    BalasPadam
  48. insyaAllah. terima kasih zul









    :')

    BalasPadam
  49. insyaAllah. terima kasih zul









    :')

    BalasPadam

Terima Kasih :D