+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 21 Ogos 2011

Selamat Pagi Semua..

5:52:00 PG

Share it Please

Pagi..? Kenapa dengan pagi? Apa yang hebat dengan pagi ni?
persoalan demi persoalan membelengu di fikiran,
memikirkan tentang kejadian pagi,
lantas hati aku mula berbisik, membisikkan puisi indah di benak jantungku..

Secerah mentari menyambut pagi nan indah ini. . .
bias embun yang menetes bagai ribuan berlian hiasai sudut kehidupan pagi itu. . .
tumbuh-tumbuhan yang mulai berfotosintesis. . .
bunga puteri malu yang mulai merekah karena hangat sang mentari. . .

kabut-kabut yang mulai pudar masih terasa segar dalam hembusan nafas ini. . .
seruan suara makhluk bernama manusia terdengar bagaikan cendawan nada dalam kehidupan. . .
seperti angin yang masih berdesir dingin terasa didahi dan leherku. . .
kering dedaunan yang jatuh masih nampak berselerakan diatas jalan yang terlewati. . .

ini lah pagi yang menakjubkan. . .
waktu yang tak cepat berganti dihari itu. . .
seperti bayangan diri yang semakin memanjang karena terik sinar mentari. . .
tak peduli aku atau sang mentari yang berjalan didepanku saat itu. . .

kerana aku yakin.. mentari pagi adalah penonton kehidupan yang bererti di hari ini.. . .

Hati berdenyut lagi, kerana lidahku mahu berkata-kata..
Selamat pagi semua, keluar membisik di telingaku..
Pagi..ya.. pagi yg indah.. 

p/s : pagi ni, hujan r tempat aku..rosak feel nk berkarya.. haha.. ini  jew yg mampu.. dari student engineer yg tak pernah masuk kelas sastera..

9 comments:

  1. punye la pjg mukadimah utk slmt pg hehe...

    akak xpndai madah berhelah ni...yg tau cme, good morning...slmt pg... ha3..

    BalasPadam
  2. cantik bahasa kamu...walaupun bukan pelajar sasatera tetapi kamu ada belajar BM kan...kira ada ilmu sedikit sal sastera juga tu...hehehe...

    BalasPadam
  3. ok la nie...jarang jarang sekali bersastera :D

    BalasPadam
  4. first first baca pun dah feeling feeling . keh keh keh

    BalasPadam
  5. wah....kadnag-kadnag kita tak perasan kita ada bakat sampailah kita mencubanya....-=p

    BalasPadam

Terima Kasih :D