+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 26 Ogos 2011

Bila la, aku dapat membuktikan aku ni seorang lelaki..?

11:18:00 PG

Share it Please

Tajuk macam hampeh kan..? Bodoh punya olang ma... nak cakap sikit ni..
Kenapa korang kahwin?  Tak tunggu aku pun.. semakin hari semakin ramai member aku yang kahwin, ada yg kahwin senyap-senyap, tak bagitahu aku pun.. tut..tut.. time jumpa dah ada anak dah..Ada yg kahwin besar-besaran.. sengaja buat aku jelous je..  Aku pulak yg rasa frust.. Bila la, aku dapat membuktikan aku ni seorang lelaki..? Air aku pun semakin banyak ni.. dah tak larat dah nak  menampung nya.. Hari ni, aku aku dapat tahu,... member aku  nak bertunang pulak. lepas raya ni... huwaaa.. aku bila lagi..?
Ini yg membuatkan keinginan aku untuk kahwin semakin bertamabah ni.. Oooo.. Cut Off r..

Ok la.. hari ni.. aku nak buat entry promote diri r.. haha.. so, kalau sapa-sapa nk masuk meminang aku.. sila la penuhi garis panduan aku dibawah ni.. haha..
Aku nak popuan macam ni jew.. haha

1. baik dengan mak(macam kawan karib)..

2. Ada satu atau lebih best frend.(kalau takde memang kera sumbanglah)

3. ada kebolehan mendengar.(suami memang cari sorang isteri yag ada ciri pendengar yg baik)

4. Org selalu puji dia(terutama adik beradik)

5. bila bercakap dengan org tua, org tua tu rasa selesa dengan dia.(terutama dengan bakal mertua)

6. bila ada sesuatau yg lawak, dia ketawa(kalu tak memang lembab+slow)

7. lagi bagus mak bapak dia memang jenis tegas dan garang (macam anak tiri-jiwa kental)

8. setuju kahwin cepat(inilah maksud berugama-kalau menolak..mmmmm)

9. simpati yg tiggi(tengok cerita hindustan@bersamamu dll -nangis)

10.ada sikit jual mahal(harga diri tu)

11. Cantik-penting, sebab hari hari bangun tidur kena tengok muka dia.

12. bla bla etc etc

Di pendekkan cerita lagi, aku masih mencari calon yg sesuai.. kalau korang ada kretiria seperti di atas.. sila la isi borang.. haha.. ambik di pejabat aku..

p/s ; hanya suka-suka k.. haha.. aku cuma kecewa tidak dijemput ke majlis diaorg je..  aku lambat lagi nak kahwin.. duit x de.. belajar pun tak habis lagi ni....=.=

sumber : kereta manyat

34 comments:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. fattah xyh kecewa2..t ak kwen ak jmpt hg...hahahaha..:P

    BalasPadam
  3. hikhikhik..
    mmg promote diri betul. huhuh..
    insyAllah ada la jodoh tu.
    cepat atau lambat je. :)

    BalasPadam
  4. kah kah kah
    bab ayor tak tahan tu
    sabor bro
    ada jodoh tu nanti
    :P

    BalasPadam
  5. huwaaa...demand nampak.. apa pulak ciri ciri yang ko ada untuk orang yang ada ciri cri di atas tergerak hati untuk ambik borang???

    BalasPadam
  6. alahai..relax la geng..ramai je yg x kawen lg..bkn sbb x laku TAPI sebab jodoh tu Allah je yg tahu bila akn sampai..chill :)

    BalasPadam
  7. InsyaAllah, satu hari nnt pasti bertemu jgk jodoh...jgn risau2..=)

    BalasPadam
  8. err...mn borangnye??nk isi ni..hahhaa

    BalasPadam
  9. mak aihhh
    promote kat mudah.com la bran

    BalasPadam
  10. hahaha..gua ni lagilah..bilala nak kawen~ =.=

    BalasPadam
  11. alololo~ touching eh~ haha!! kenkadang yang lagi dekat tu ah yang orang lupe jemput~ banyak sangat mende nak pikir kot~~~

    BalasPadam
  12. zul part no 9 tu sangat tak sesuai okes....y?????bcoz nape perlu part tengok hindustan ke atau tengok cita sedih kita perlu nangis????x perlu semua tu...hero n heroin tak mati pun...kita hanya perlu menangis bila kita berdoa dekat Tuhan jer dear...u must remember that...

    dulu km admit dlu km memang tgk cita industan jer nangis...cengeng toi tp bila dah kena ayat power dari abah trus x nangis...dia kata nape masa doa kat tuhan xnk nangis tp tengok cita karut tu nak nagis...peh sampai sekarang dok ingat g apa yg abah cakap tu.... :)

    BalasPadam
  13. @Hanie dew: hehe..aku just cakap je..bukannye betul pun.. cuba r dulu knal aku.. haha

    @Soly solicious : haha.. ko nak betul ke?

    @Cik kasut : cuba baca sebelumnya, simpati yg tinggi k.. cite hindustan itu just contoh..

    BalasPadam
  14. Dah ada target ke bila nak kawen tu? Dato Fadzilah Kamsah cakap selagi tak ready salagi tu ler tak kawen. So get ready soon. Nnt sedar2 jer dah ada bini. Hik3. Pakar Follow yer.

    BalasPadam
  15. aku ade no 7 je.. blh isi borang x?? :P

    lek r .... enjoy dlu... cri duit dlu... kawin awal nie bkn best pon... :)

    BalasPadam
  16. ehem ehem, demand lebih tu. HAHA

    p/s : kita kan kawan XD

    BalasPadam
  17. ish tak senonoh...air byk ek???

    insyaallah jumpa lah isteri yg diidamkan nanti..doa byk2 k :)

    slmt hari raya

    BalasPadam
  18. tingginya demand ... hahaha ado ko perempuan gtu :P

    BalasPadam
  19. air??? Hahha...lucah..
    erm..bah...rilek k..kalau jodoh ndak kemana juga 2..

    BalasPadam
  20. Salam;
    promote je kat ebay.com.my.

    BalasPadam
  21. kawin ja dipikirnya~~

    =D

    lelaki kena siap2 jadi imam terbaik..

    BalasPadam
  22. hehehe.. promot diri npk? tp kan dlm byk2 kelayakkan tu kn.. takde ade satu pn yang tertulis... nak yang (1) beriman... (2) solat 5 waktu x pnh tinggal.. pandai bace (3) al-quran.. xde kn? kn? kn? hehehe...

    bile 3 mende tu ade especially no (1)... insyallah akan dapat kesemua 11 ciri yang di sebutkan...

    hehehe (^_____^)

    BalasPadam
  23. hahhahaha..nak gelak ah gini... sabar zul.. muda lagi kot... nanti jodoh da sampai ada la kan??? huhuhu.. sedihkan bila geng tak jemput kenduri..hurm... doakan aja mereka bahagia k...:)

    BalasPadam
  24. sabar zul...belum ada jodohmu...kekadang ia datang tanpa kita rancang...selalulah berdoa pada tuhan

    BalasPadam
  25. uisy! kemain promote diri. huhu.

    takpe kawin lambat sikit pon. janji cukup duit nak tanggung anak org. XD

    BalasPadam
  26. malu le aku nak promote..sebab tu aku tak laku

    BalasPadam
  27. cettt muda belia lagi dah sibuk nak tawen...blajaq abis dulu pehtu keja baguih2..baru leh minang anak dara org :p

    BalasPadam
  28. saya la orgnya.. haha~

    pergh, demand giler

    BalasPadam
  29. kadang2 aku pon rase nak kahwin awal..kalau esok pon boleh.. tapi bila pikir balik..byk benda kena cari dulu..1- ilmu (agama,rumah tangga,sosial) 2-Kewangan (org kawin sekarang mahal2 woo.. kena cukup duit dulu nak bagi makan anak orang.. bab calon2 isteri ni..x nak ambik kisah sgt..sbb mak aku boleh carikan dan rase ramai anak2 gadis yg solehah di luar sana..

    BalasPadam
  30. Macam kat blog kereta mayat je..Bro kene bagi kredit kat dia tau..

    BalasPadam

Terima Kasih :D