+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Rabu, 20 Julai 2011

Perempuan Bertudung ni Bodoh..

9:24:00 PTG

Share it Please

Haa.. Relex lu.. jangan gabra.. baca dulu apa yg aku nk cite ni.. 
Semakin hari semakin ramai orang yg bertudung, artis2 yg dahulu freehair sekarang ramai yg tutup aurat.. Itu tak apa la, jikalau dia dah insaf.. Alhamdulillah, tp jika sebaliknya..??
Pandangan mata aku sekarang..aku tengok ramai perempuan bertudung..Tapi ada sesetengah perempuan yg bertudung ni Bodoh..
Pergi sekolah bertudung. Di tempat kerja pun bertudung. Kebanyakan masa dia bertudung..
Apa yang bodohnya? Kenapa aku cakap perempuan bertudung mcam ini bodoh..?
 Bila dalam bilik dia tanggal tudung, boring-boring dia pergi ambil kamera digital /kamera handphone, 'snap' gambar sendiri yang tak pakai tudung, lepas tu upload dalam Facebook atau blog peribadi. Dalam album online dia, secara sengaja telah memberi perbandingan percuma gambar dia bertudung dan tak bertudung, mana yang lebih cantik...?
Tak ke ini kerja bodoh..? Baik tak payah pakai tudung la, kalau nk buat mcam ni..Janganla disebabkan kawan2 korang yg free hair, korang yg bertudung, pun nk buka tudung juga..Janganlah mudah dipengaruhi oleh kawan2..

Kalau nk buka tudung itu boleh..aku tak marah.. tapi Tuhan marah la.. Kalau korang ada ambil gambar, masa korang tak pakai tudung.. jaga la, elok2 gambar tu.. jangan la bagi kat boyfrend korang..
janganlah publish kat FB..
Please r.. tak larat dah aku nk tengok, ular atas kepala korang tu.. 

Maaf r, aku bukan nk kutuk kaum popuan.. just nk bagi peringatan, sesama Muslim..
ok..peace yo..

20 comments:

  1. yeah thumbs up. dulu aku agak jahil macam tu la. snap gmbr tak pakai tudung upload dalam laman social. tp time skolah dlu ah. skang dah sedo diri ;)

    BalasPadam
  2. ..sendiri pk mana baik mana tak baik..dah besar pjg sume...

    BalasPadam
  3. mmg bodoh! tp mgkin ada diantaranya yg xtau pape, jahil psl agama. so tegurlah dgn cra berhemah :)

    BalasPadam
  4. bertudung zaman sekarang ni lebih kearah fashion... dah lari dari matlamat asal iaitu menutupi rambut dan bahagian dada...

    alif sedih juga dengan fashion tudung2 zaman sekarang yang sangat menonjol... ade yang macam bunga ros kembang atas kepala... ade yang macamn bonggol unta... ntah lah..

    bertudunglah kerana Allah....

    BalasPadam
  5. em..bertudung bukan nak ttp aurat tapi berfesyen..sama la macam dressing..even baju lengan pnjg suar labuh tapi ttp mennampakkn bentuk tubuh..sama..xda makna

    BalasPadam
  6. ehh suke gile entry ni. bagus :)

    BalasPadam
  7. betol2..better kalo dh pakai tudung tu tidak perlu lh nk tunjuk gmbo free hair..

    BalasPadam
  8. yep! agree ssgt dengan entry ni. slalu je ade ppuan on/off..mcm main2 pulak. pegi kelas pakai tudung, kluar bndar freehair. damn!!

    BalasPadam
  9. uik... motivasi ape lah sangat... sekadar kongsi je..huhu...

    BalasPadam
  10. biase yg buat adalah belasan tahun. sebab dorg rase sgt cool upload dgn gambar pakai singlet.

    BalasPadam
  11. alia pun ada kawn yg mcm ni.. depan kitorng pakai tudung.. gmbar dlm fb pakai tube je. .

    BalasPadam
  12. budak unimap pon ada camni.. lama2 matang la tu

    BalasPadam
  13. thumps up..terbaek..
    mmg x suka gurl yg mcm 2..
    klu nak bertudung biar Krn Allah...
    bkn krn pesyen or ekut mood...
    mcm men jea kn hukum.,

    BalasPadam
  14. tapi pompuan tu akan lebih bodoh jika pakai baju ketat sluar legging tudung lak cam malu2 jer nk cover bagai...macam ne tu????suka baca blog awak nie zul... :)

    BalasPadam
  15. betul2,sykurla msih nmpk jln,arap dorg2 nie sdar i'allah

    BalasPadam
  16. aku pon ade tgk masalah bebudak pompuan skrg.trutama skali bile time diorg kuar ngn bf diorg tu,pakai baju adik pastu sluar sendat naik moto ngn balak...yg tu aku x kisah la tu diorg punyer prangai.tp ad satu yg aku x bleh tahan mulut jahat aku nk sumpah diorg bile pakai tudung semata-mata xnk bg rmbut kusut la katakn...

    BalasPadam
  17. agak terus terang yerteguran itu..hehe..tapi tak semua macam itu okeyh..kalau orang itu bertuduung niat kerana Allah..setapak keluar dari rumah pun mesti pakai tudung.. ^_^

    BalasPadam
  18. ada yang di tegur berkaitan pemakaian tudung.. ni..masih x faham bahasa.. etahlah!! buat edah x endah saja..

    BalasPadam

Terima Kasih :D