+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 20 Ogos 2017

RAWATAN REFLEKSOLOGI KAKI DI BRACE MEN SPA


Kaedah rawatan refleksologi kaki ini mempunyai pengaruh terhadap tubuh manusia dan memulihkan fungsi-fungsi anggta badan yang terganggu dengan cara menghilangkan penyebab dari gangguan itu sendiri iaitu pengaliran darah yang tidak lancar dalam badan serta saraf-saraf yang terganggu atau rosak.

Bila pengaliran darah di seluruh tubuh sudah normal dan lancar biasanya seseorang itu akan berada dalam keadaan sihat. Jadi secara umumnya tujuan/manfaat rawatanrefleksologi adalah untuk memastikan seseorang itu sentiasa dalam keadaan sihat.

URUTAN REFLEKSOLOGI KAKI RM30 SAHAJA UNTUK 30 MINIT.

Berminat?

Trus klik link di bawah untuk terus ke WHATSAPP kami.

www.wasap.my/601116840717

Lokasi Brace Men Spa : No 3, Tingkat 1, Arked Mara Machang.
Call/Whatsap : 01116840717

*sila buat temujanji terlebih dahulu. tq.
No comments

Selasa, 15 Ogos 2017

A SPA FOR MEN BY BRACE MEN SPA


Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan waktu untuk teruskan perjuangan dalam hidup ini. Masih lagi struggle untuk menjadi usahawan yang berjaya satu hari nanti. Projek terbaru selepaskan keluarkan produk slimming white. Saya cuba dalam bisnes spa.

So, terhasillah Brace Men Spa yg beroperasi di No 3, Tingkat 1, Arked Mara Machang. Alhamdulillah sekarang ini sudah masuk 3 bulan Brace Men Spa beroperasi sepenuhnya. Mula terima pelanggan pertama pada bulan puasa dan seterusnya sehingga sekarang,.

Satu masalah kami di sini ialah untuk memberikan kesedaran tentang penjagaan wajah untuk lelaki dan penjagaan kesihatan badan bagi penduduk di  sekitar Machang. Perkara ini dianggap masih baru di sini dan mereka malu untuk melakukan rawatan pada diri kerana takut dianggap pondan ataudi perlekehkan orang ramai.

Rata2 customer setakat ini adalah yang pernah berada di luar kelantan dan pernah mendapatkan rawatan wajah sebelum ini di sekitar Kuala Lumpur. Bila mereka kembali ke Kelantan mereka sukar untuk dapatkan spa untuk lelaki.

Sebab itu saya mengambil peluang ini untuk fokus perkenalkan Brace Men Spa untuk penduduk Kelantan amnya. InsyaAllah satu masa nanti spa Brace Men akan lebih di kenali seperti spa2 terkenal yg lain.

No comments

Isnin, 14 Ogos 2017

ALHAMDULILLAH, SEMANGAT BARU UNTUK MENULIS

Alhamdulillah, laptop yg problem sudah di dibaiki dan boleh digunakan lagi. Banyak benda yang berlaku sebab itulah  saya  jarang update blog ini. Awal tahun, balik ke kelantan sebab my mom warded dan alhamdulillah selepas hampir sebulan dapat keluar.

So, saya banyak habiskan masa stay bersama mek di rumah. Just plan to start new bussines di Machang Kelantan. Nak di jadikan rezeki saya, Alhamdulillah dapat 1 lot kedai di bangunan Mara Machang.

Then, proceed dengan new bussines iaitu Brace Men Spa. Alhamdulillah beroperasi sepenuhnya pada bulan Ramadhan yang lepas. Now after three months, sale Alhamdulillah makin meningkat.

Next my mom warded sekali lagi di HUSM atas masalah batu karang dalam hempedu. Tak boleh nak operate sebab mek ada problem jantung. So, kami berubat cara kampung dengan abg Joe di Padang Lembik, Ketereh. Alhamdulillah sekarang mek sudah tak sakit.

Ok. in the same time, im doing good in ternakan ayam hiasan or ratu. Alhamdulillah sudah banyak ayam yg terjual dan next projek nak besarkan lagi reban dan tambah koleksi ayam hiasan yang rare.

So, that all about me, sepanjang tempoh senyap di sini. Sekarang nak fokus di Brace Men Spa dan Ayam Hiasan sahaja. New projek yg datang, terpaksa dipatis dan ditolak atas sebab komitmen. tawaran kerja pun terpaksa ditolak. Buat masa ini, biarlah saya di kampung dengan mek.

InsyaAllah, lepas semua settel di sini. See first, what Allah planed for me.
No comments

Khamis, 25 Mei 2017

PETUA MENYEMBELIH BINATANG



1. Supaya daging tidak berlemak
- Ada wudhu’ ketika sembelih binatang
- Mata pisau disapu terlebih dahulu dengan minyak yang ada dibahagian hidung kita
- Hulu pisau dibungkus dengan kertas atau sebagainya
- Mata pisau dikilir atau digerakkan dengan belakang tapak tangan
2. Supaya daging binatang menjadi lembut
- Mata pisau diletak dekat butir halkum binatang
- Kedudukan seluruh badan kita jangan berbetulan dengan mata pisau
- Tahan nafas sewaktu hendak sembelih dan semasa sembelih maka nafas dilepas secara perlahan-lahan
3. Bacaan ketika mahu sembelih binatang supaya daging tidak berbau busuk
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ وَلِلَّهِ الحَمْدُ
اللّهُمَّ هَذَا هَذَا مِنْكَ وَإِلَيْكَ فَتَقَبَّلْ مِنَّا كَمَا تَقَبَّلْتَهُ مِنْ سَيِّدِنَا إِبْرَاهِيْمَ خَلِيْلِكَ وَمِنْ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبِيْدِكَ وَرَسُوْلِكَ اللّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ رِضَاكَ وَالجَنَّةَ
4. Selesai sembelih binatang maka sapukan hujung mata pisau kepada pipi binatang tadi supaya lalat tidak datang menghurungi daging
5. Supaya mencukup atau memadai daging bagi setiap jamuan
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ ِلإِيْلاَفِ قُرَيْشٍ إِيلاَفِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَاءِ وَالصَّيْفِ
Hembus dan sapu kepada badan binatang bermula bahu hingga punggungnya.
6. Jangan basuh tangan dan mata pisau sehingga binatang sembelihan benar-benar telah mati
# Sebaiknya tukang sembelih tidak menjadi tukang yang memandikan mayat kerana biasanya boleh membawa kepada daging menjadi keras
# ini cuma petua sampingan dan semestinya Sunat Sembelihan ialah;
1. Membaca Bismillah
2. Berselawat ke atas nabi
3. Mengadap kiblat
4. Membaringkan binatang di rusuk kiri semasa menyembelih
5. Menyembelih di pangkal leher binatang
6. Memutuskan kedua-dua urat yang terletak di kiri dan kanan leher supaya binatang cepat mati.
7. Melakukan sembelihan pada waktu siang.
8. Menggunakan alat sembelihan yang paling tajam.
Petua ini diamalkan oleh Tuan Guru Hj Hashim Mudir Pondok Pasir Tumboh
No comments

Khamis, 2 Mac 2017

Gambar Sebenar Hantu Lukisan Seram



Selalu tengok gambar akak sorang ni kan..tapi kita tak pernah tengok gambar sebenar beliau. Sape yang belum tengok jom masuk tengok. Glup

Fakta yg dia tulis ni, kite tak tau la betul ke tak. Korang pernah rasa ker?





sumber dari themetapicture
No comments

RAHSIA BURUNG HELANG YANG KITA SEMUA TIDAK TAHU




Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa.. kalau perasan, mari sini saya nak inform 1 rahsia kenapa burung helang ni tak boleh bergambar dari depan.



.
.
.
.
.
.
.




Laa.. rambut burung helang ni kembang rupanya jika ditengok dari depan. Patutla sentiasa bergambar dari tepi aje. Kalau tak, habis hilang terus macho. Hahaha..


sumber dari acidcow
No comments